avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflicte în familie și hărțuire din partea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflicte în familie și hărțuire din partea tatălui. Am soluții să-i împiedic vizitele la domiciliul meu?

Salutare! De cand sunt mica am crescut intr-un mediu plin de certuri si batai, conflicte intre parintii mei care m-au inclus cu forta in problemelelor si am ramas cu traume, sunt din ce in ce mai speriata, ma sperii la orice sunet, miscare brusca, sufar de derealizare si anxietate. Recent am spus stop, si am plecat de acasa, am incercat pe o cale amiabila dar tatal meu este mai posesiv si imi face vizite neasteptate, ma spioneaza, ma simt hartuita verbal, si imi simt viata in pericol deoarece acesta este si violent. Vreau sa scap de presiunile acestuia, am dezvoltat si un sentiment de paranoia si imi provoaca foarte mult rau psihic in continuare si acesta nu se opreste. Am nevoie de niste sfaturi, ce as putea face in legatura cu asta, nu vreau sa ma ascund sau sa traiesc in frica toata viata! Mentionez ca am 22 de ani!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 21:53, 28 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligata sa-i deschideti usa.Daca face scandal la usa, chemati politia.
Ambele variante ex0use mai sus sunt valabile.
Depinde care varianta va este mai favorabilă.
E p9sibil cea cu ordinul de protecție.
Așa cum au precizat colegii mai sus, aveți posibilitatea de a obține un ordin de protecție. Ca un prim pas, consider că asta ar fi cel mai convenabil. Mai aveți posibilitatea de a formula plângere penală pentru harțuire. Și eu vă recomand să consultați un avocat înainte de a face vreun demers

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal cel rau georgi1998 georgi1998 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Eu am 17 ani jumate si nu am o viata destul de buna acasa. De mica o duc numai in certuri,scandaluri si cateodata chiar ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face impotriva hartuirii? luteciprian luteciprian as dori sa stiu si eu ce se poate face in cazul in care o persoana este hartuita fizic si verbal ? mentionez ca fizic nu exista urme grave si ca nici ... (vezi toată discuția)
Violenta in famile cristinaciobanu2013 cristinaciobanu2013 buna seara. Am avut neplacerea sa asist pe strada la o cearta intre doi soti care s-a terminat cu bataie crunta asupra sotiei. in acel timp am scos telefonul ... (vezi toată discuția)