avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere cu două persoane în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere cu două persoane în vârstă. Sunt necesare certificate medico-legale de la INML?

Bună dimineața! Am 2 bunici și vrem sa facem un contract de întreținere, dar cei 2 au 86,respectiv 80 de ani și unii notari spun ca mi-ar trebui aviz medical de la INML,alții nu, menționez ca ei au un fiu , dar care nu mai sta cu ei în casa fiind , evacuat pe motiv de violență, iar eu as vrea sa fac un contract prin care dacă îmi respect întreținerea sa pot fi atacat după moartea bunicilor! Ei sunt lucizi și nu sunt cunoscuți cu boli psihice. Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Dacă fac inainte contractul de întreținere și apoi atașez certificatul IML cu o alta data , fiindcă am programare în februarie, e valabil? Mulțumesc anticipat!
Păi certificatul medico legal psihiatric se eliberează tocmai in vederea încheierii contractului de întreținere.
Dacă ar fi eliberat după, care ar mai fi scopul?
Deci răspunsul este, nu, evident.
Certificatul medico legal trebuie sa preceada incheierii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ataca un contract de intretinere ? eu sunt nepoata! batranii ... Cristinail85 Cristinail85 Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt Nepoata! Batranii traiesc si Fata lor vrea Ea toata casa pe Numele Ei! vrea sa incheieun contract de ... (vezi toată discuția)
Testament sau contract de vanzare cumparare?? Florenta Matis Florenta Matis Buna seara! As dori ca prin bunavointa dvs. sa ma lamuriti intr-o problema: Daca in cazul unei persone varsnice de 76 ani, aceasta poate dispune prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! nu am copii, dar am parinti in viata. doresc sa las ... Diana.Swan Diana.Swan Buna ziua! Nu am copii si nu am frati, dar am parinti in viata. Doresc sa las un testament in favoarea sotului meu, sa fie legatar universal asupra tuturor ... (vezi toată discuția)