avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pronuntare Divort si Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pronuntare Divort si Custodie

Buna ziua,
Tocmai ce am citit pe portalul judecatoriei pronuntarea divortului si stabilirea domiciliului minor la mama si pensia alimentara.
Divortul este introdus de anul trecut din octombrie de catre fosta sotie,iar singurul lucru in care nu am fost de acord a fost domiciliul minorei.

Dna judecator stabileste:''-Obligă pârâtul la plata unei pensii de întreţinere în cuantum de 350 lei lunar în favoarea minorei cu începere de la data introducerii acţiunii şi până la majorat sau alte dispoziţii ale instanţei. Compensează cheltuielile de judecată. Definitivă cu privire la divorţ.''

-Nu inteleg de ce trebuie sa platesc de anul trecut si pana acum pensia alimentara ,atata timp cat eu m-am preocupat de cresterea fetitei si am platit gradinita,i-am luat de imbracat ,de mancare ,iar dna avocat imi spunea sa tin bonurile ca se va tine cont de ele.
Noi le-am depus la dosar si am aratat cu martori ca m-am ingrijit de cresterea fetitei.

Ce pot sa fac sau ce sanse reale sunt sa schimb ceva ,tinand cont ca nu am 5000 ron sa ii dau fostei sotii.
Va rog dati-mi ceva sfaturi?
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 10:10, 21 Decembrie 2017
Puteti face apel.
Negociere cu mama fetitei nu merge?
Parerea mea e sa faceti o notificare catre aceasta daca nu merge cu o discutie amiabila.
Aratati ca, avand in vedere dispozitiile instantei, ii solicitati contravaloarea intretinerii in natura prestata de dv. pentru a putea achita pensia in bani dispusa de instanta sau, mai corect, o chemati sa semnati o compensare a pensiei datorate in bani cf,. deciziei instantei cu ce in natura prestata de dv. Face avocata o constructie logica in care ii aratati cum din prima varianta, decisa de instanta, curge logic cea de-a doua cu compensarea.
Apoi faceti apel daca sunteti interesat de pensia in natura, aratand instantei ca in mod gresit a dispus instanta de fond plata pensiei in bani ca exceptie de la regula pensiei in natura, avand in vedere ca in cursul procesului s-a platit constant in natura. Argumentati ca decizia instantei de fond va obliga pe dv. ca parinte sa tot notificati pentru compensari periodice mama si instanta de apel sa constate ca intretinerea se achita constant, in natura si sa dispuna continuarea acestei stari de fapt.
Divortul este introdus de anul trecut din octombrie de catre fosta sotie,iar singurul lucru in care nu am fost de acord a fost domiciliul minorei.

Din ce spuneti rezulta ca ati fost de acord cu tot ce a cerut fosta sotie mai putin domiciliul minorei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Claudeprofa Claudeprofa Avem o situatie: parintii sunt despartiti, nu divortati. Copilul minor sta la mama. Tatal nu participa cu bani la cresterea copilului. Daca se va incepe o ... (vezi toată discuția)
Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)