avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce fel de motiv este
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ce fel de motiv este

intr un proces la fond judecatorul a incalcat art244 al 1 pct 2 este aceasta un motiv sa cer in apel pt ca la fond mi s a respins actiunea fie rejudecarea si trimiterea dosarului la fond sau casare si retinere si judecare in apel
in ce mod a gresit judecatorul incalcind articolul mai sus aratat
Cel mai recent răspuns: metulica , utilizator 16:48, 22 Decembrie 2017
Trebuie sa precizati si situatia de fapt,concreta ,prin care considerati ca s-ar fi incalcat preved.art.244NCPC,art.244 NCPC are 3 alin.niciun pct.2.Detaliati.
dupa ce s a discutat fondul este vorba de o contraventie de circulatie judecatorul nu mi a dat cuvintul oral sa mi sustin cauza ci doar mi a spus sa formulez niste note scrise atit
@metulica, Din ce povestiti, eu inteleg ca s-au petrecut urmatoarele: s-a judecat procesul, actiunea dvs a fost respinsa, pe parcursul cercetarii judecatoresti sau mai degraba in etapa dezbaterilor nu v-a fost acordat cuvantul, fapt pe care dvs il considerati o atingere adusa drepturilor dvs in proces privind posibilitatea de a formula concluzii orale.
Daca pana aici am inteles corect, in continuare dvs doriti sa stiti daca aveti posibilitatea de a invoca in apel, neregularitatile savarsite in cursul judecatii la fond? Este corect pana aici, ori ba?
da f corect astept raspunsul dvs multumesc
Da, ati scris corect in primul mesaj, respectiv, potrivit dispozitiilor exprese ale art.244 alin.(2) cod procedura civila, obligatia partilor de a depune note scrise cu privire la sustinerile lor nu trebuie sa aduca atingere dreptului acestora de a formula concluzii orale. Cel putin teoretic, presedintele instantei deschide dezbaterile asupra fondului dand cuvantul partilor, in ordinea si conditiile prevazute de art.216 cod procedura civila, pentru ca fiecare parte sa-si sustina cererile si apararile formulate in proces. Asa incat, daca nu v-a fost acordat cuvantul, din punctul meu de vedere aceasta este o neregularitate procedurala ce atrage incidenta unei nulitati relative conditionata de vatamarea produsa partii (adica dvs). Problema cu aceasta situatie de nulitate relativa este ca, daca ea a aparut in cursul judecatii, poate fi invocata fie la termenul la care s-a savarsit, fie la termenul imediat urmator (daca partea lipseste), in caz contrar neregularitatea se acopera. Altfel spus, si raportat la speta dvs, fiind vorba despre o nulitate relativa care vizeaza hotararea insasi, puteti sa o invocati direct in apel, ca motiv de exercitare a caii de atac, daca nu ati avut un alt moment procesual la care sa o invocati sau desi ati invocat-o, nu s-a tinut cont de acest fapt. In concluzie, da, va puteti folosi de acest motiv pentru introducerea cererii de apel, insa chestiunea este discutabila asupra imprejurarilor pentru doar dvs stiti cu exactitate cum s-a desfasurat procedura in fata instantei.

Alte discuții în legătură

Termen invocare exceptie in apel eugen82 eugen82 sint apelant-reclamant prin motivele de apel am invocat in principal nulitatea hotaririi si in subsidiar netemeinicia vreau sa invoc nulitatea pe cale de ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise - legalitate depunere raluca_dana raluca_dana Buna Ziua, Am o intrebare, pe noua procedura nu se mai depun concluzii scrise? Am primul termen la o ordonanta de plata si am auzit ca nu se mai depun ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns. ... oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns. - se spune în lege că: instanţa ar trebui să declare închisă cercetarea procesului ... (vezi toată discuția)