avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare contract de munca extern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare contract de munca extern

Bunaziua, as dori sa va expun cazul meu si sa va intreb daca la mijloc este o nedreptate.
In urma cu 6 luni am fost chemat la un interviu de compania X (nu voi divulga numele pana nu sunt sigur ca acuzatiile sunt fondate), interviu la care am fost supus unui test tehnic pentru un post cu cunostinte in domeniul de baze de date/SQL, test destul de usor iar la oferta am cerut o anumita suma de bani in functie de cate cunostinte mi s-au cerut. Ulterior, am fost chemat la interviu de firma Y care lucreaza cu firma X printr-un contract unde eu urma sa fiu extern angajat de firma X pentru firma Y. La firma Y mi s-a dat un test mult mai tehnic si mi s-au cerut mult mai multe cunostinte, la finalul interviului mi s-au cerut din nou pretentiile salariale iar in vederea faptului cunostintelor mai avansate cerute am marit cererea initiala cu 1000 de lei. Dupa aceste interviuri am fost contactat de firma X unde mi s-au oferit mai putini bani, mi s-a oferit minimul care l-am cerut prima oara, dar compania Y nu a stiut despre asta si a continuat sa ma plateasca suma totala pe care am cerut-o la ei, adica undeva la 1000 si ceva de lei in plus.

Intrebarea este, exista o nedreptate aici la mijloc prin faptul ca firma Y ma plateste o anumita suma crezand ca ajung la mine deoarece asa am negociat dar firma X imi pastreaza o parte din ei si imi dau doar cat am negociat cu ei?
Cel mai recent răspuns: fases , utilizator 23:55, 11 Ianuarie 2018
Buna seara,
Aveti un contract de munca temporara sau un contract individual de munca? Puteti sa va dati seama destul de usor.....este titlul contractului pe care l-ati semnat. In functie de acest raspuns putem sa va dam mai multe detalii.
Nu cred ca are relevanta denumirea contractului , atat timp cat salariul acordat/negociat este specificat in cuprinsul acestuia.
Eu cred ca are, intrucat este vorba de suma pe care o incaseaza angajatorul lui "fases" (firma X) de la clientul sau (firma Y). Daca e vorba de CMT diferenta poate reprezenta contributiile+comisionul firmei X.
Atat timp cat a negociat un salariu, este treaba angajatorului cat a negociat cu firma Y.
Este vorba de un CIM. Partea mai urata sa zicem asa, este faptul ca tot eu am negociat cu firma Y fara sa stiu in acest fel ca negociez doar pentru a mari comisionul firmei X.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
fases, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma contractuala mona1970 mona1970 Buna ziua. Este vb de un magazin care initial a fost al unei firme X care se afla la momentul respectiv sub contract cu un hypermarchet, dar pentru ca avea ... (vezi toată discuția)
Drept penal INOCENTIA ZISSU INOCENTIA ZISSU Va pun in discutie urmatoarea situatie. Firma \"X\" vireaza dintr-o eroare, o suma de bani, 250 milioane lei vechi, firmei :Y\", pe data de 06.02.2006.(fara ... (vezi toată discuția)
Asociere participatie sau agent ? eugen82 eugen82 am urmatoarea situatie: Societatea mea X impreuna cu alta societate Y dorim sa ne asociem in vederea intermedierii vanzarii-cumpararii unui produs, eu X am ... (vezi toată discuția)