avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire asupra deciziei de a demisiona
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire asupra deciziei de a demisiona

As dori sa stiu ce motiv plauzibil de renuntare la demisie pot scrie in cererea de revenire, fara ca acesta sa ma afecteze din punct de vedere legal.Lucrez intr-o banca si mi-am dat demisia din cauza neintelegerilor pe care le aveam cu directorul agentiei. Cererea de demisie a fost aprobata de director si directoarea de regiune, urmand sa mearga spre aprobare catre Presedintele bancii. La o sapt dupa ce mi-am dat demisia am aflat, din surse neoficiale, ca agentia in care lucrez se va inchide si va avea loc o concediere colectiva. Daca revin asupra deciziei mele de demisie pt a primi somaj, ce motiv trebuie sa invoc, tinand cont ca stirea despre inchiderea agentiei nu este oficiala.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:30, 18 Octombrie 2009
Printr-o cerere in care specifica ca motivele care au condus la luarea deciziei de a demisiona nu mai exista, astfel ca revine asupra demisiei. Cum se poate in Parlament, cred ca se poate si intr-o banca ...:sorry:
pneagu a scris:

Contactati pe presedinte, este singurul care poate, prin respingere, sa anuleze cererea de demisie.

Presedintele nu poate respinge demisia. Dar poate fi de acord ca salariatul sa o retraga. Depinde de salariat cum va proceda sa-l convinga.

Nu o respinge dar poate sa n-o aprobe.Altfel de ce mai trebuie sa-i fie inaintata?Pentru luare la cunostinta?Trebuie sa o aprobe neconditionat?N-o poate face inoperanta printr-o decizie de indepartare a conflictului care a generat-o?
Demisia nu se aproba ci se ia cunostinta de ea. Dar este adevarat ca se poate retrage de cel care a depus-o daca argumentele celuilalt (sef) il satisfac. Dar daca cel care a depus demisia ceare sa o retraga a doua zi ca s-a razgandit, asta seamana cu un joc de neacceptat. Raman sfaturile de dinainte: convinge seful ca te-ai pripit si doresti sa retragi demisia.
Cand au loc concedierei de acest gen ,acolo unde este sindicat,liderul de sindicat se poate duce sa prezinte cazul particular al dvs. pentru ca si dvs. sa beneficiati de sumele comp..

Depinde de liderul sindicat daca vrea sa se implice si de presedinte daca vrea sa faca aceasta favoare.
Angel 2007 a scris:

Cand au loc concedierei de acest gen ,acolo unde este sindicat,liderul de sindicat se poate duce sa prezinte cazul particular al dvs. pentru ca si dvs. sa beneficiati de sumele comp..

Depinde de liderul sindicat daca vrea sa se implice si de presedinte daca vrea sa faca aceasta favoare.

Despre ce vorbiti?Userul are o cerere de demisie si vrea s-o anuleze.Abia dupa anulare se mai poate discuta de sindicat,presedinte, etc.:acute:
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere presedinte de sindicat adriea2007 adriea2007 Un presedinte de sindicat la o societate este si angajat la aceeasi societate. Poate fi concediat? Cum il ptotejeaza legea dialogului social? (vezi toată discuția)
Revenire asupra demisiei Lidia_06 Lidia_06 Daca mi-am dat demisia, in cat timp pot reveni asupra ei ? Care este reglementarea legala in acest sens? (vezi toată discuția)
Revenire asupra deciziei de a demisiona loredanastiuca loredanastiuca Doresc sa stiu daca se poate reveni dpdv legal asupra deciziei de demisie! Acest lucru este posibil numai cu acordul angajatorului, sau si fara acordul lui din ... (vezi toată discuția)