avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire asupra deciziei de a demisiona
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire asupra deciziei de a demisiona

As dori sa stiu ce motiv plauzibil de renuntare la demisie pot scrie in cererea de revenire, fara ca acesta sa ma afecteze din punct de vedere legal.Lucrez intr-o banca si mi-am dat demisia din cauza neintelegerilor pe care le aveam cu directorul agentiei. Cererea de demisie a fost aprobata de director si directoarea de regiune, urmand sa mearga spre aprobare catre Presedintele bancii. La o sapt dupa ce mi-am dat demisia am aflat, din surse neoficiale, ca agentia in care lucrez se va inchide si va avea loc o concediere colectiva. Daca revin asupra deciziei mele de demisie pt a primi somaj, ce motiv trebuie sa invoc, tinand cont ca stirea despre inchiderea agentiei nu este oficiala.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:30, 18 Octombrie 2009
Persoana in cauza ne solicita sprijinul si sfatul;referitor la acest aspect am vorbit.

A fost salariat,a demisionat si a aflat ca se fac concedieri,si vrea sa beneficieze de sumele prevazute a se acorda in urma concedierii.
Si revin asupra a ceea ce am mai spus: daca vrea sa se implice liderul de sindicat poate ajuta persoana in cauza.
Adica fiindca a facut o greseala si a demisionat nu cred ca este normal sa i se intoarca spatele.

Cat a fost salariat a platit cotizatie la sindicat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Indicati atunci temeiul legal prin care persoana care a incetat CIM la cerere/demisie, poate beneficia de plati compensatorii.Este foarte util pentru user, pentru ca angajatorul precis nu va fi incantat de aceasta perspectiva, deci trebuie fortat sa respecte legea.
Stimate Domn Ioan Virgil Lates nu este cazul sa avem un schimb de replici asa cum incercati dvs. sa faceti,intentia mea a fost de a-i comunica persoanei in cauza ca mai exista o posibilitate.

Si va rog frumos ,haideti sa nu "condamnam" un om fiindca a gresit.De ce sa nu incerce?!

Va rog sa nu uitati ca pentru salariat aceasta inseamna foarte mult,iar pentru angajator este respectarea unei proceduri.....si daca vrea, SE POATE !

Afirmatiile mele de mai sus sunt in deplina cunostinta de cauza intrucat responsabilitatile pe care le-am avut atat ca reprezentant al salariatilor cat si ca personal de conducere mi-au permis sa cunosc ceea ce se intampla in mod real.
@Angel 2007 : Pe mine m-ati convins, fara replica.Cum ramane cu userul?Care este temeiul legal de care se poate folosi pentru a putea reveni ca angajat in perspectiva obtinerii de plati compensatorii in urma concedierii (presupuse).Cine sa vrea si cine poate rezolva cazul?Presedintele de sindicat?Marturisesc faptul ca personal,in exercitarea responsabilitatilor pe care le-ati avut si dvs., eu n-am avut ocazia de a rezolva un caz similar(pe linie sindicala).Am reusit insa determinarea unor angajati sa renunte la demisie, rezolvand problemele de conflict determinante, atunci cand au avut dreptate, refuzand in prima faza semnarea cererii de demisie.Rezolvand conflictul, angajatul a renuntat retragandu-si cererea.
In perioade premergatoare restructurarilor/concedierilor , demisiile sunt "mana cereasca" pentru angajatori si numai o reglementare legala ii poate determina sa fie "intelegatori".
Sfatul meu se bazeaza pe cele relatate.Un act voluntar de demisie nu este o greseala (decat in stadiul de intentie) si deci nu poate fi condamnabila.Din pacate produce efecte, care nu pot fi anulate pe linie sindicala, ci numai de organul de decizie.
:offtopic: Multumesc pentru mustrare.Probabil am gresit ca nu mi-am afisat CV-ul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
Demisia nu mai poate fi revocata de catre salariat dupa ajungerea acesteia la conducatorul institutiei decat cu acordul expres sau tacit al acestuia, acord exprimat inauntrul termenului de preaviz intrucat la expirarea acestuia contractul inceteaza . Solicitati acordul conducatorului privind renuntarea la demisie. Succes !

Alte discuții în legătură

Concediere presedinte de sindicat adriea2007 adriea2007 Un presedinte de sindicat la o societate este si angajat la aceeasi societate. Poate fi concediat? Cum il ptotejeaza legea dialogului social? (vezi toată discuția)
Revenire asupra demisiei Lidia_06 Lidia_06 Daca mi-am dat demisia, in cat timp pot reveni asupra ei ? Care este reglementarea legala in acest sens? (vezi toată discuția)
Revenire asupra deciziei de a demisiona loredanastiuca loredanastiuca Doresc sa stiu daca se poate reveni dpdv legal asupra deciziei de demisie! Acest lucru este posibil numai cu acordul angajatorului, sau si fara acordul lui din ... (vezi toată discuția)