avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare din somaj

in luna iulie anul acesta am absolvit facultatea si am luat ex. de licenta.in sept am depus dosarul de somaj,deoarece nu am gasit un loc de munca in aceasta perioada.inca nu am primit somaj pina acum dar, acum citeva zile am fost recrutata de catre un angajator.mi s-a facut angajare pe perioada DETERMINATA, cu toate ca eu am spus ca vin din somaj,iar acestia aveau beneficiul de a primi din partea statullui timp de 12 luni 750 ron deoarece au angajat un somer.cu toate acestea ei nu au fost de acord.pentru ca m-am angajat din somaj, eu trebuia sa primesc o prima de la stat de 500 ron in prima luna,iar la implinirea unui an la acest angajator trebuia sa primesc prima cele 9 salarii de 300 ron care mi se cuveneau pe perioada somajului.in aceste conditii credti ca angajatorul a procedat corect?eu voi mai beneficia de acesti bani?

multumesc
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 11:17, 14 Octombrie 2009
Eu zic sa nu lasati situatia asa si sa faceti tot ce va sta in putinta sa va recuperati dreptul dvs indiferent cat efort presupune.
Dvs nu veti beneficia de acest drept. Puteati sa nu semnati contractul daca nu va conveneau conditiile. Daca durata este sub 12 luni, suspendati acordarea indemnizatiei de somaj si o veti relua dupa ce inceteaza contractul de munca. Oricum ei nu beneficiau de acele subventii: nu mai sunt nici bani, nici sac.
Angajatorul nu este obligat sa acceada la aceasta facilitate. Si multi nu o fac fiidca nu le convin conditia de mentinere in activitate.
pneagu a scris:

Angajatorul nu este obligat sa acceada la aceasta facilitate. Si multi nu o fac fiidca nu le convin conditia de mentinere in activitate.

Si poate si pentru faptul ca statul se cam fofileaza cand e vorba de a incheia conventiile din lipsa de bani. mie, unul nu mi s-a aprobat dosarul din aceasta cauza.
Daca societatea angajeaza un somer si vrea sa beneficieze de subventie de la stat trebuie sa mentina raporturile de serviciu timp de 2 ani, in caz contrar trebuind sa returneze subventia. Asa cum vi s-a spus mai sus, nu beneficiati Dvoastra de subventie ci angajatorul.
Oricum, ati fost angajata pe perioada determinata, deci cade din start aceasta facilitate, chiar daca angajatorul ar fi vrut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie robertdamoc robertdamoc Dupa legea muncii am inteles ca nu se poate. Dupa ce am cotizat timp de 6 ani de zile (plecand cu un salar peste 3.000 de RON) si apoi am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Subventia pt tinerii absolventi de facultate claudiaivan claudiaivan Buna ziua,va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare. Fiica mea a terminat facultatea de arhitectura anul acesta si a fost angajata 8 zile la o firrma,dupa ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent studii superioare aflat in somaj ionutvd ionutvd Buna ziua, Doresc sa angajez un absolvent de studii superioare (absolvent in vara 2013), care in prezent se afla in somaj pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)