avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosire personală voucher reducere obținut ca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosire personală voucher reducere obținut ca urmare a unor achiziții făcute pentru firmă. Există consecințe legale pentru fapta asta?

La o firma unde am lucrat, a trebuit sa achizitionez de pe unul din site-urile noastre online produse pentru firma. Contul l-am facut pe numele meu fara sa imi dau seama. Am achizitionat cu cardul firmei produsele care au ajuns la destinatia lor. Ulterior pe acelasi cont am primit un voucher cadou, pe numele meu. Pe acesta l-am folosit eu, am achitat si o diferenta fata de voucherul respectiv. Daca afla firma, exista consecinte legale?
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:07, 22 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad o problema, strict legal nu cred ca ati prejudiciat firma cu ceva. Totusi, in expunerea dvs este cel putin un element discutabil, adica ati facut contul pe numele dvs fara sa va dati seama, insa ulterior, ati folosit voucherul in deplina cunostinta de cauza. Daca mai existra si alte elemente care credeti ca au relevanta in speta, puteti sa le prezentati.

Multumesc pentru raspuns!

Nu mi-am dat seama la momentul crearii contului ca urmare si factura initiala pentru produsele de pe firma a venit pe persoana fizica. I-am si contactat pentru a modifica factura pe persoana juridica. Ulterior, la momentul primirii voucher-ului am fost constient de ce se urmeaza sa fac si ca acea reducere nu mi s-ar fi cuvenit insa pe moment nu m-am gandit ca ar putea exista consecinte legale. Care ar fi cel mai rau caz posibil in situatia de fata? E posibil ca firma sa nu afle dar daca afla, la ce ar trebui sa ma astept? Mentionez de asemenea, ca gestul a fost facut in ultima zi de lucru pentru firma respectiva (coincidenta a facut ca a fost si ziua in care am primit voucher-ul), firma care si-a batut joc de drepturile mele, Am semnat contract pe 4 ore si minimum pe economie si am stat 9 ore zilnic la birou. Asta ca o justificare pentru gestul facut. E pentru prima oara in viata cand fac o astfel de greseala si de la momentul in care am realizat ce am facut si pana acum am trait un cosmar. Posibil sa exagerez si sa nu fie un lucru atat de grav, dar as vrea sa aflu sigur.

Este destul de greu de dat cu presupusul fara sa cunoastem si alte elemente cum ar fi: valoarea acelui voucher si interesul firmei raportat la valoare, uzantele obisnuite in cadrul firmei pentru astfel de comenzi, eventuale precizari in fisa postului, in regulament intern sau in decizii interne cu privire la astfel de comenzi de achizitii on line, existenta posibilitatii ca acel voucher sa fie emis pe firma (din ce inteleg, factura s-a facut pe firma si ulterios voucherul s-a trimis pe persoana fizica), etc. Asa, la prima vedere, nu vad un prejudiciu pentru firma. Alta ar fi fost situatia daca pe factura emisa pentru firma ar fi fost specificat pe factura ca se face (sau se va face) o reducere (bonus, beneficiu de fidelizare sau alta denumire), atunci reducerea respectiva s-ar fi cuvenit indubitabil firmei.
Cat priveste justificarea dvs cum ca fapta ar fi oarecum la schimb pentru anumite drepturi care vi s-au incalcat pe parcursul derularii contractului de munca, aceasta logica nu sta in picioare, adica din punct de vedere legal daca ar fi incidenta o raspundere juridica, atunci fiecare va raspunde pentru faptele proprii (dvs pentru ale dvs si firma pentru ale ei).
(cat priveste intrebarea ~Care ar fi cel mai rau caz posibil in situatia de fata?~ Ce sa zic? In anumite conditii ~delapidarea~, insa nu vreau sa va sperii cu o varianta ipotetica extrema)
Deci, una peste alta, si in lipsa unor alte informatii, imi mentin raspunsul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare plati online IancuMaria96 IancuMaria96 Buna ziua! Cum se pot justifica platile online, efectuate de catre un client catre o firma, in cazul unui control ANAF? (vezi toată discuția)
Facturi incomplete de la furnizori extracomunitari. cum le putem înregistra având în vedere că nu respectă legile din românia? Francu Mihaela Tatiana Francu Mihaela Tatiana Buna ziua, Colaboram sau achizitionam diverse pe domeniul nostru de activitate (IT) de la diversi furnizori din afara tarii. Facturile sunt trimise fara ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ??? Negura Liliana Negura Liliana Buna seara, am o intrebare, nu stiu ce sa fac! Sunt reprezentant de 2 luni la o firma de cosmetica, pana acum coordonatoarea mea mi-a plasat comenzile in ... (vezi toată discuția)