avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plata in solidar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plata in solidar

ca urmare a solutiei unui proces penal, o persoana a fost obligata la plata unei sume, in solidar, datorita constituirii partii vatamate in parte civila. ce se poate intampla, in cazul in care persoana respectiva detine un automobil, fiind singura modalitate de subzistenta, folosita pentru desfasurarea activitatii de taximetrie. ar fi o solutie trecerea bunului pe firma?
Cel mai recent răspuns: flutulash , utilizator 14:20, 14 Octombrie 2009
Ar fi o solutie intrucit bunurile afectate realizarii profesiei nu pot fi urmarite silit
Din moment ce automobilul este utilizat, concret, in vederea activitatii dse taximetrie, el este de drept considerat ca facand parte din categoria bunurilor "afectate realizarii profesiei".

Prin urmare, nu cred ca mai este necesara formalitatea "trecerii pe firma", mai ales daca practicati taximetria ca PFA.
De retinut .
Nu incercati schimbarea statutului ,bunului.eventual dedus executarii,ca sa nu dati ocazia creditorului sa promoveze actiune revocatorie .
ynocentta a scris:

De retinut .
Nu incercati schimbarea statutului ,bunului.eventual dedus executarii,ca sa nu dati ocazia creditorului sa promoveze actiune revocatorie .

cine este in acest caz `creditorul`? masina este achitata, e folosita in cadrul intreprinderii individuale, nu mai este pfa, dar nu este trecuta pe firma. inafara de acest aspect, ce se mai poate intampla? poate fi obligat la plata unei sume lunare? sau c variante mai exista? mentionez ca intreprinderea are 2 angajati, persoana in cauza, proprietar si un sofer angajat, ambii cu carte de munca, deci in azul primului exista dovada unui venit. multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in privinta raspunderii administratorului mitracher mitracher [u]Situatia de fapt:[/u] Creditorul (societatea de leasing) recupereaza autoturismul de la debitor (SRL cu asociat unic), in urma neplatii a 2 rate si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare varull varull Buna. In cazul in care se dovedeste ca am prejudiciat firma la care lucrez, prin semnarea unui proces-verbal,as dori sa stiu daca exista vreo modalitate prin ... (vezi toată discuția)
Masina la partaj iii02 iii02 Fiind Persoana Fizica Autorizata am achizitionat o masina (am facura fiscala pe P.F.) in timpul casatoriei, aceasta intra la partaj? Este bun propriu sau comun ... (vezi toată discuția)