avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum canabis festival muzica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum canabis festival muzica

Buna ziua! Am fost prins la untold in aceasta vara la intrare cu 2 tigari rulate. In octombrie am fost sunat de cei de la crima organizata sa ma prezint la sediul lor. In data de 17 octombrie am fost acolo, mi s-a spus ca mi s-a facut dosar penal pentru ca cele 2 tigari contineau canabis amestecat cu tutun. Dupa 2-3 zile am fost sunat sa ma prezint peste 2 saptamani la consiliere..am fost, am acceptat sa fiu consultat, doar din cauza ca am incercat sa fumez de 2 ori si le-am spus ca nu mai am de gand sa incerc pentru ca pana acuma cand am vrut sa incerc o data si nu pot sa spun ca a avut un efect asupra mea si a 2-a oara am fost prins. De atunci nu am mai fost contactat. Imi spune-ti va rog daca s-a renuntat la urmarirea penala sau este in desfasurare? Daca este in desfasurare, am facut ceva atat de grav incat sa primesc o pedeapsa care sa imi ramana in cazier? I-am spus acelui domn de la crima organizata detaliat cum si cand am incercat acest drog si i-am sesizat si alte persoane ce consuma acest drog. Pe langa acestea, sunt un student de anul 2 ce invata si este pasionat de specializarea pe care este, in plus sunt student reprezentant in senatul universitatii.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
paulalex, utilizator
Daca se dispunea renuntarea la urmarire penala ati fi primit ordonanta si ati fi fost citat la instanta.
Aveti dreptul sa solicitati informatii despre stadiul urmaririi penale.
Ok, multumesc :) ! imi puteti raspunde va rog si ce pedeapsa pot primi cel mai posibil?
Daca veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
ART. 4 Legea 143/2000
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Încercați să vă apărați ca sa nu fiti trimis în judecată si sa aveti cazier.
Fiind student va poate încurcă foarte mult situatia profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu ghivece cu canabis pentru consum propriu. pentru ce pedeapsă să optez? ContSters457576 ContSters457576 In urma unei descinderi la domiciliul meu au fost gasite 4 ghivece cu cate 2 plantute de canabis de aproximativ 2 saptamani (nu erau mature) am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Am fost prins dând unui amic 0.7 g de marijuana, și am fost încadrat ca traficant și consumator. ce se poate întâmpla de acum înainte? :(((( :(((( Buna ziua,am fost prins in fapt dând unui amic 0,7g de marijuana.Ne-au dus la secție și duși pe rând la declarație. Amicul meu a spus ca de la mine,iar ... (vezi toată discuția)