Va rog din suflet sa imi raspundeti daca am vandut o masina adusa de cineva din italia pe numel e meu .si eu am vandut o mai departe la un cetatean .dupa 2 saptamani ma sunat .ca nu mai vrea masina .ca are de bagat multi bani
.ca ma da in judecata pt inselaciune..ce pot sa fac ...
Nu se poate da in judecata pentru inselaciune, pentru ca inselaciunea este o infractiune, situatie in care subiect principal al raportului de drept penal este statul ca reprezentant al societatii (care se exercita prin intermediul organelor de cercetare penala). Cu alte cuvinte, pentru inselaciune se poate depune o plangere.
Ce se poate face in situatia dvs? Daca va stiti vinovat, returnati banii si preluati masina, daca va stiti nevinovat remediati problema tehnica sau returnati o parte din banii primiti asa incat suma platita de cumparator sa corespunda valorii reale a masinii.
Temeiul juridic este ~ garantia contra viciilor bunului vandut.
Anterior incheierii documentelor de achizitie vehicul,cumparatorul a desfasurat demersuri pentru verificare tehnica vehicul ?
Daca nu detine document care sa ateste starea tehnica a vehiculului la momentul achizitiei,cumparatorului ii va fi greu sa demonstreze ca defectiunile pe care le invoca sunt anterioare momentului achizitiei auto