Am primit o somatie de executare silita emisa in 16.11.2017 pentru o amenda de la CNAIR pentru un titlu de creanta R170115679 din 07.02.2017.
Ciudat este faptul ca eu nu am primit nici un process verbal de la CNAIR pana la aceasta data.si nici nu mi s-a adus la cunostiinta pe nici o cale ca as avea o amenda de platit.
In plus Rovinieta este valabila din 14.01.2017 pana 13.01.2018 la masina pe care o am.
In aceasta situatie cum trebuie procedat.?
In instiintare scrie ca singura cale de a contesta este in instanta. Nici nu stiu in ce consata acel "process verbal"emis in 07.02.2017.
Catre cine ar trebui depusa plangerea in instanta si ce sa contest? Catre Serviciul de finante sau CNAIR?
Cum pot dovedi ca o fapta nu am infaptuit-o, fapta care nu mi-a fost comunicata sub nici o forma pana la aceasta somatie. nu am ?
Nici nu stiu ce sa contest : amenda sau somatia!
Cum pot afla fapta inscrisa in acel process verbal R170115679 emis de CNAIR ?
Rog un raspuns care sa ma ajute sa ma incadrez in cele 15 zile pentru depunere contestatie sa nu ma trezesc cu poprire sau blocare conturi nevinovat.
Contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati primit somatia. Alta solutie nu aveti. Depuneti contestatia la Judecatoria din circumscriptia unde aveti domiciliul. Nu aveti treaba cu CNAIR, ei fiind paratii in dosar.
Dupa lung timp am primit intampinarea formulate de Serviciul Local Finante Publice in care invoca exceptia lipsei calitatii procesurale passive, intrucat PV a fost emis de CNAIDR. Pe fondul cauzei , considera actiune neintemeiata. si solicita respingerea contestatiei.
Ca raspuns la intampinare ce pot face ? Sa chem in garantie sau in judecata CNAIDR pentru ca a intocmit PV de contraventie pentru o masina vanduta acum 6 ani, depus acte pentru schimbare in baza de date a Politiei referitor la vanzarea auto. Raspunsul de la Politie am primit cu 1 an inainte de savarsirea faptei mentionata in PV CNAIDR dar CNAIDR nu a verificat si nu a facut update la baza de date a Politiei in care se mentiona vanzarea auto catre X. Am act de la CNAIDR ca in urma sesizarii mele au facut modificarei in baza de date comuna, dar dupa ce s-a emis PV de contraventie.
Mai exista o alta cale de a formula raspunsul la intampinare in asa fel incat sa am castig de cauza in process?