avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovituri în legitimă apărare. La câte zile de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovituri în legitimă apărare. La câte zile de spitalizare începe urmărirea penală?

L am lovit pe un baiat cu pumnul in legitima aparare pentru ca a spart o sticla si a vrut sa mi dea cu ea in cap !! Intrebarea mea este ca acel baiat si a scos certificat medico legal sau asa spu ne el si ca a primit 38 de zile de ingrijire medicala mentionez faptul ca sunt militar si ca pana la aceasta ora nu am fost chemat la audieri si nici declaratie nu am dat .....el doar spune ca ar avea 38 de zile de ingrijire dar nu a primit cerificatul mentionand ca mi a spus ca va primi certificatul in cateva zile .....la ce incadrare juridica ma incadrez si ce se va intampla mai departe din punct de vedere legal el mi a cerut o suma mare de banii pentru a-si retrage plangerea !!! Va rog sa ma indrumati ce ar fii cel mai bine sa fac ?? Avand in vedere ca daca nu l a-si fii lovit eu mi ar fii dat cu o sticla in cap el !!! Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Stimate utilizator,
Din ceea ce descrieti dvs suntem în fata unui santaj fara probe.
Ceretii celui care solicitâ suma de bani certificatul medical.
În acelas timp cereti mârturii scrise din partea celor care se daclarâ martori în favoarea dvs (pt a evita orice schimbare de opinie),
Dacâ tot i-ati refâcut geometria facialâ trebuia sâ recuperati si sticla cu amprentele lui!
Vâ v-a trebui un avocat bun dacâ ajungeti în instantâ.
În asemenea situații eu recomand să apelați la un avocat pentru că este important ce probe veți propune și cum se va administra dosarul. Dacă sunteți cadru militar, probabil dosarul este la parchetul militar.
În ceea ce privește solicitările părții vătămate ar fi bine să comunicați cu ea prin mesaje, email, să aveți scris cererile ei. Nu știți niciodată când vă vor fi de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire, consecinte andrei18907 andrei18907 eram la servici cand un coleg a inceput o cearta acesta amenintandu-ma ca ma bate si facand o miscare gresita m-am speriat si l-am lovit in fata, acesta stand ... (vezi toată discuția)
Lovirea sau alte violente (art. 180 c.p.). BoxyBelea BoxyBelea Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine daca se poate; am fost lovit de cineva cu pumnul in frunte la care eu lam lovit inapoi cu o sticla in cap si omul ma ... (vezi toată discuția)
Sunt minor herod1994 herod1994 am 15 ani,intr-o seara un baiat de 18 ani s-a luat de un prieten de-al meu.eu m-am duc sa vb cu persoana respectiva sa vad ce s-a intamplat,iar acesta a ... (vezi toată discuția)