avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari îmi calculează ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari îmi calculează penalități enorme pentru neplata întreținerii la timp și consum de apă rece/apă caldă la apartament nelocuit. Unde mă pot adresa pentru verificarea situației?

Am un apartament care este nelocuit de cativa
La vremea respectiva am anuntat ca nu mai locuieste nimeni in acel apartament
Eu platesc intretinerea o data pe an
Dar in vara anului 2017 s-a schimbat administratia blocului,care acum imi percepe
penalitati enorm de mari pentru neplata la termen a intretinerii reprezentand furnizarea agentului termic in imobil si sant incarcat cu consum de apa calda si rece si diferentele de apa calda si rece in conditiile in care imobilul este nelocuit
Am cerut recalcularea facturilor pe care le-am platit deja dar Domnii reprezentanti mi-au spus ca ei nu mai pot face acest lucru deoarece ei au preluat conducerea doar de cateva luni.
Am urmatoarea intrebare: daca nu
locuieste nimeni in acel apartament este corect a mi se calcula penalitati pentru
neplata la termen a intretinerii si incarcarea consumului de apa? Si daca da/nu care este legea care spune acest
lucru?
Sau unde ma pot adresa impotriva lor

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:25, 27 Decembrie 2017

Exista vreo lege care sa spuna ca diferentele se repartizeaza la nr de persoane si in cazul in care imobilul este nelocuit atunci ar trebui sa fie zero, sau daca sa stabilit la adunarea generala atunci legea aceasta nu se mai aplica
Care este legea aceasta?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Edmundd, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia specifica asociatiilor de proprietari este constituita in principal de legea 230/2007 si normele de aplicare hg 1588/2007 unde sunt descrise in detaliu cheltuielile si repartizarea acestora pe cpi, nr pers, etc.
Le gasiti pe net actualizarte cu sf goagal.
Diferentele de apa se repartizeaza in baza unui regulament aprobat in adun gen. Repartizarea dif se face pe nr de pers, proportional cu consumul sau pe cpi cand diferentele nu pot fi individualizateacestea fiind rezultatul unei avarii pe partea comuna.
Regula generala este repartizarea pe nr pers., cereti in scris presedintelui ap sa prezinte modul de repartizare a dif de h2o si baza legala a repartizarii, nu iicereti explicit regulamentul respectiv, il lasati pe el sa va prezinte modalitatea de repartizare a dif de apa.
Diferentele de apa nu se impart pe nr de persoane.Nimanui nu i-ar conveni sa consume 10mc si la plata sa aibe 15mc.Asa ca se impart pe cota parte.De aceea aveti de plata.Chiar daca ap.este nelocuit,dvs trebuie sa platiti tot ce este pe cota parte.Curatenie tot se face,admin tot calculeaza salarii,tevi tot se sparg...
@vali m, diferentele de apa se impart conform regulamentului de repartizare aprobat in ad gen si de regula se repartizeaza pe nr de persoane in cazul in care nu exista pierderi vizibile (ex. apa in subsol).
Care ar fi logica sa se imparta pe cota parte? Consuma cota parte apa?
Se repartizeaza pe cpi atunci cand pierderea apare in urma unei avarii, in rest, in cazul in care nu sunt pierderi se repartizeaza pe nr de persoane sau proportional cu consumul, ori o combinatie intre nr pers si consum.
Pana la aparitia contorizarii individuale cum se repartiza apa la pausal, pe nr pers sau cpi?
Edmundd a scris:

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

daca ati fi administrator ati accepta ca mai multi locatari sa plateasca o data pe an ?


Orice furnizor de servicii din Romania se poate plati online doar ,,Asociatia de proprietari''nu se poate plati online.


Ce intelegeti prin plata "on line"? Forma aceea de plata prin care platiti cu cardul pe site-ul cuiva? Daca da, de ce ar fi obligata Asociatia sa administreze un site cu facilitati de plata cu cardul?
Daca prin plata "online" intelegeti si prin internet banking, treaba e simpla: cereti IBAN-ul Asociatiei si platiti. Eu fac asta de mai bine de 10 ani, doar ca sa evita coada de la administratie.

Alte discuții în legătură

Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Repartizare "pierderi apa" zero persoane cyan cyan In cazul in care la un apartament sunt trecute 0 (zero) persoane dar sunt inregistrate consumuri declarate de apa rece si apa calda destul de mari ( mart./apr, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor accidentale ale asociatiei florian11863 florian11863 in lunile iunie-iulie s-a spart conducta de apa rece, inregistridu-se un consum in valuare de aprox.16000 lei.Comitetul a hotarat ca acceastasa fie ... (vezi toată discuția)