avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Colaborare in timpul somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Colaborare in timpul somajului

Buna ziua ,
Am fost in somaj pentru cateva luni ; mi-am gasit de lucru pentru perioada determinata de 3 luni ; acum expira contractul dar mi s-a propus un contract de colaborare.
Cum afecteaza acest lucru dreptul la somaj ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 11:42, 14 Octombrie 2009
contractul de colaborare genereaza venituri drept pentru care nu puteti primi ajutorul de somaj.
Daca a expirat contractul pe perioada determinata puteti intra in somaj, chiar daca aveti venituri printr-un contract de colaborare. Trebuie insa ca veniturile sa fie mai mici decat indicatorul social de referinta in vigoare, adica 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj tudorm94 tudorm94 imi afecteaza indemnizatia de somaj daca fac un contract de colaborare cu o firma? multumesc.. (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de colaborare + somaj cristi_stefan3 cristi_stefan3 Buna ziua ma numesc Catana Mihaela Ramona si as dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu sunt in somaj din luna februarie 2011 si am gasit ca sa muncesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ? luciansm luciansm Sunt in somaj, si as vrea sa stiu daca pot colabora cu o firma de curierat ce se ocupa cu distribuirea pliantelor in cutiile postale pe baza de contract de ... (vezi toată discuția)