avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire indiviziune

Am achizitionat 25 % dintr-o casa cu parintii mei din fonduri proprii. Din cauza neintelegerilor, doresc sa imi recuperez banutii. Care sunt optiunile daca ei nu vor sa vanda? Pot fi obligati cumva? Cum imi pot recupera suma? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
IulianaTeodor, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:33, 26 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita ieșirea din indiviziune, iar daca bunul va fi atribuit in lotul unuia dintre părinți, dvs urmează să primiți sulta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iesirea din indiviziune(partajul) se poate face fie prin buna invoiala(notarial)fie prin hotarare judecatoreasca[Art.670NCC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota succesorala marius_br marius_br Prin vanzarea (donatia) unei cote succesorale dintr-un imobil se transmit inclusiv sarcinile legate de imobilul in sine (sulta rezultata din partaj succesoral) ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită kun.ovidiu kun.ovidiu Suntem doi frati.In urma decesului parintilor si efectuarii succesiunii ne-am hotarat sa vindem casa.Mentionez ca fratele a locuit si locuieste in casa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune partaj succesoral grig2008 grig2008 buna ziua ! am si eu o nelamurirea! am deschis o actiune in instanta pentru o mostenire - teren vreau sa intreb, atunci cand faci iesire din indiviziune, pe ... (vezi toată discuția)