avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire pentru copilul din actuala căsătorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire pentru copilul din actuala căsătorie

suntem sot si sotie in varsta de 53 ani, avem un copil de 10 ani. mama sotului are 78 de ani si locuieste intr un apartament , iar noi locuim in altul care este jumatate al dansei si jumatate al sotului. din alta casatorie eu am doi copii si sotul acelasi numar. putem face ceva pt a asigura copilul nostru mic?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:12, 27 Decembrie 2017
Buna seara,
Da, sa vindeti bunurile avute in comun celui mic.
Nu puteti obliga pe soacra dumneavoastra sa faca acte de vanzare cumparare sau de donatie.
Sa-l asigurati, in ce sens?
Oricum, in caz de deces copilul de 10 ani va avea acelaesi drepturi la succesiune, ca si ceilalti copii ai dvs si ai sotului.
Vanzare nu ii puteti face pentru ca:
1. E minor si nu poate semna acte de dispozitie
2. Nu are bani sa cumpere, iar pentru ca vanzarea sa fie valabila, cumparatorul trebuie sa faca dovada achitarii pretului. Are un copil de 10 ani in cont niste mii de euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie pe jumatate de apartament Flory11 Flory11 Buna ziua, As dori cateva informatii va rog de la cineva care s-a confruntat cu aceasta situatie. Eu si sotul meu locuim de cativa ani in apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate dumilor dumilor Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani si locuim (eu, sotul si copilul) impreuna cu parintii mei, in casa care e proprietatea lor. Parintii mei vor sa-mi faca ... (vezi toată discuția)