Cum se calculeaza Concediile Medicale in 2018 si anume
-zile si sume platite de angajator?
-zile si sume platite de FNUASS?
-sume pentru CAS calculate functie de salariu mediu brut?
Va salut.Am si eu o problema cu HR-ul de la locul actual de munca privind concediul medical.
In data de 10.02.2017 am suferit o interventie chirurgicala la glezna dreapta, urmand sa stau destul de mult in repaus. Pe data de 02..10.2017, mi-am reinceput activitatea acumuland in total 273 de zile de medical Acum, pe data de 22.01.2018 am fost nevoit sa revin pentru alta interventie cirurgicala pentru scoaterea materialelor folosite la fixarea oaselor. Am avut 2 zile de internare si alte 14 zile de repaus pana la scoaterea firelor. Eu am primit prin comisa de expertiza decizia de a mi se acorda cele 16 zile de CM, doar ca am primit-o pe data de 09.02.2018.Problema este ca mi s-a spus sa nu vin cu CM fiindca nu mi-l poate plati deoarece am avut pe 2017 un total de 273 de zile si m-au indemnat sa fac cerere de CO altfel ma va trece NEMOTIVAT ca sa poata inchide luna. Am anuntat comisia de expertiza si mi s-a adus la cunostinta ca sunt obligati prin lege sa-mi plateasca medicalul chiar daca am depasit data de 05.02.2018 (termenul maxim a lunii urmatoare in care poti aduce CM la locul de munca) fiind o situatie speciala in care am avut nevoie de decizie de la comisia de expertiza. In momentul de fata nu stiu cum sa procedez fiindca eu deja am facut cerere de CO la indemnul lor pentru 8 zile din luna Ianuarie.. Mi se mai poate plati CM-ul si sa-mi inapoieze zilele de concediu? Exista vre-o lege in privinta asta? Va rog sa ma ajutati cu aceste raspunsuri daca puteti. Multumesc
Pensie boala
Iezsenszki Dalma
Buna ziua. Va rog sa ma ajuti intro speta. Daca X a avut concediu medical 90 zile, respectiv pana in data de 14.09.2018, iar in data de 05.10.2018 comisia de ... (vezi toată discuția)