avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am platit un autotorism (contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am platit un autotorism (contract de vanzare-cumparare) dar n-am facut trecerea pe mine

Buna ziua! Am cumparat de la cineva din familie o masina, contract de vanzare-cumparare la un ghiseu de contracte auto (nu la notar). Din anumite motive am plecat din tara si n-am mai trecut masina pe mine. Intrebarea este daca mai pot face ceva pentru a castiga masina? A trecut de atunci cativa ani, mai am contractul de vanzare cumparare si am redobandit Cartea de identitate a masinii! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dum13 , utilizator 00:53, 28 Decembrie 2017
dum13 a scris:

mai pot face ceva pentru a castiga masina?

Ati pierdut masina, cum adica sa o castigati?
Cum ati "redobandit" cartea de identitate? De unde, de la cine, a fost pierduta?
Certificatul de inmatriculare la cine este?
Ce s-a inatamplat cu masina in anii in care ati fost plecat, a fost depozitata, s-a circulat cu ea (cine), s-a platit impozit, asigurare, s-a facut itp?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti documentele si vehiculul,puteti solutiona prin actiune in instanta
Persoana respectiva este cineva din familie...a umblat cu masina...i-a fost retinut certificatul de inmatriculare de politie pt itp expirat....actele si masina le am pentru ca le-a lasat el si a plecat in straiantate...impozitul si amenzile de circulatie de cand a plecat nu le-a mai platit
In baza contractului de v/c puteti obtine un nou certificat de inmatriculare dupa ce faceti itp. Amenzile sunt pe numele conducatorului auto, impozitul trebuie platit de la data cumpararii de catre dvs chiar daca nu ati inscris fiscal masina, cel mult ultimi 3 ani.
Nu ati precizat cati ani au trecut de la cumparare.
Vanzatorul in mod sigur a scos masina de la fiscul lui dupa ce ati intocmit contractul de v/c.
Faceti o socoteala si functie de starea masinii vedeti daca merita toata tevatura pentru inmatriculare si finalizarea actelor. Altfel o dati la un remat si va luati o alta masina.
contractul de v/c s-a facut in 2013...pe atunci masina era cu numere rosii, a inmatriculat masina pe numele lui pe baza vechiului contract...a folosit-o pana acum vreo 1.5 ani de atunci nu s-a mai platit impozitul....pretul de piata a masinii este undeva la 4500 E.
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
dum13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism serafim liviu serafim liviu acum 4 ani am vandut o masina .ca acte de la acea masina mai am doar cartea de identitate a masinii .Nu cunosc unde mai este acum masina si nici cine o are in ... (vezi toată discuția)
Auto vandut doar cu contract de vanzare - cumparare de mana VPR21 VPR21 Buna ziua! In 18.09.2014 am vandut un autoturism inmatriculat in Ro printr-un contract de V-C completat de mana. Autoturismul era si este in continuare ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia o masina cu actele vandute? pirina pirina Buna ziua, am urmatoarea problema: in urma unui accident rutier am primit de la asigurari dauna totala iar masina (ce a mai ramas din ea) a ramas in posesia ... (vezi toată discuția)