avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate

sunt angajată de la 1 decembrie 2017 (e prima mea angajare, nu am altă vechime) și sunt însărcinată în luna a patra.Voi naște probabil la începutul lunii iunie.Pot beneficia de concediu de maternitate ? Dar de indemnizație de naștere/de creșterea copilului?
Cel mai recent răspuns: gherasim_mimi , utilizator 14:56, 29 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De concediu de maternitate puteti beneficia , chiar daca sunteti angajata din 01.12.2017.

Inainte de 01.12.2017 ce statut ati avut ?
Am fost în străinătate un an de zile, unde n-am lucrat...Pot spune că eram în evidența AJOFM, șomer fără îndemnizație
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti intreba la AJPIS daca beneficiati , intrucat potrivit art.2 alin.5 lit.b din OUG 111/2010, cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în evidența agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, respectiv a municipiului București, în vederea acordării indemnizației de șomaj.
Vă mulțumesc frumos!
Sărbători cu bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - contract munca perioada determinata. Rrrrmmmm Rrrrmmmm Daca mama are contractul de munca pe perioada determinata de 1 an, urmand sa nasca cu cateva luni inainte de expirarea acestuia, poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil CISYK CISYK Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am ... (vezi toată discuția)