avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Iesire din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Iesire din asociatie

Buna seara, as dori sa stiu cum poate un membru fondator /asociat in cadrul unei asociatii cu 3 membrii fondatori / asociati sa iasa definitiv din asociatia respectiva.
Multumesc.
O seara buna,

Claudia Dumitru
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:13, 1 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va puteti retrage dar amanati pana mai gasesc si coopteaza macar un membru astfel incat, prin retragerea dumneavoastra, sa nu duceti la dizolvarea de drept a asociatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pur si simplu notifica retragerea sa din asociatie.
Nu ne neaparat necesar, desi e recomandabil dpdv moral, sa contrinbuie la eforturile de a gasi si atrage in asociatie cel putin inca un asociat inainte sau imediat dupa retragere.
Spun ca nu e obligatoriu, pentru ca legea prevede dizolvarea asociatiei pt lipsa numarului minim de membri numai daca situatia respectiva persista peste 3 luni. Or. in trei luni au timp asociatii ramasi sa mai coopteze pe cineva. Iata si textul legal in cauza:
==========================
OG 26 / 2000
Art. 55
(1)Asociaţia se dizolvă de drept prin:
d)reducerea numărului de asociaţi sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni.
==========================
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va puteti retrage dar amanati pana mai gasesc si coopteaza macar un membru astfel incat, prin retragerea dumneavoastra, sa nu duceti la dizolvarea de drept a asociatiei.


Dizolvarea de drept se produce daca dureaza peste 3 luni acea coborare a numarului de membri sub minimul legal. Totusi in trei luni au timp asociatii ramasi sa mai gaseasca macar o persoana. Sigur ca frumos e sa faca un asemenea efort si demisionara, dar juridic nu e obligata, cel mult moral

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Radierea unui ong la decesul unui membru florentzadavid florentzadavid buna ziua, cum se procedeaza dpdv juridic cu un ONg , can unul dintre membrii fondatori a decedat. mentionez ca ong are 3 membrii fondatori. se doreste ... (vezi toată discuția)
Iesire membru fondator asociatie Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Dupa constituirea unei asociatii non profit, care are 3 membrii fondatori se poate retrage unul dintre acestia, ramand doi?Sau este necesara ... (vezi toată discuția)