avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Permis suspendat pentru alcool. Au trecut aproape 2 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Permis suspendat pentru alcool. Au trecut aproape 2 ani fara sa am vreo veste.

Buna ziua

Acum aprox 2 ani mi s-a retinut permisul de conducere deoarece am condus baut. Acum 6 luni am facut o cerere la inspectoratul de politie prin care am solicitat o copie dupa declaratia pe care am dat-o in aceea seara. Cererea a fost inaintata catre parchet de unde am primit raspuns negativ pe motiv ca urmarirea penala a inceput doar cu privire la fapta , nu si impotriva mea. Mi si-a comunicat in schimb alcoolemia respectiv 1.85.
Exista vreo procedura prin care sa grabesc putin lucrurile pt ca totusi au trecut aproape 2 ani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: supperbog , utilizator 18:15, 29 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca nu v-ati interesat de dosar si nu ati platit contravaloarea probelor biologice. Ar fi fost indicat sa va angajati un avocat care sa va asiste in faza de up si sa va apere drepturile si libertatile.
La alcoolemia respectiva, organul de up trebuie sa dispuna ca up sa se efectueze in continuare si fata de dvs.
In functie de situatia de fapt, este posibil ca organul de up sa solicite calculul retroactiv.
Fata de durata excesiva a solutionarii cauzei, aveti dreptul sa depuneti contestatie privind durata procesului penal, procedura o gasiti la art. 488^1 c.p.p. si urm.
Da , ati intutit bine ca nu am platit contravaloarea probelor biologice. Cat despre a angaja un avocat, eu v-as angaja pe dvs insa nu cred ca-mi permit. V-am urmarit in discutii ai am obesrvat ca sunteti printre cei mai capabili care intradevar cunosc meseria asta.
Va multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0,45 in aerul expirat Sebastian10 Sebastian10 In data de 07.01.2020, ora 1:35 un echipaj de poliție s a pus la semafor lângă mine, acesta având culoare roșie, mi au făcut semn sa deschid geamul și ... (vezi toată discuția)
Am fost prin anul acesta in ianuarie pe 17 conducand cu o alcoolemie ... Alex F. Alex F. Am fost prins anul acesta in ianuarie pe 17 conducand cu o alcoolemie de 0.61 in aerul expirat. Cum pot grabi procesul? Am nevoie de un avocat, sunt din ... (vezi toată discuția)
Republica corabia Navilime Navilime In 08.2015 am facut un accident intrand cu masina personala intr un agregat de discuit pe raza com. Brastavatu. Nu au fost pagube terte in afara de propria ... (vezi toată discuția)