avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema : bunica mea a murit in decembrie 2005, insa cu o luna inainte a facut o procura pentru tatal meu (fiul ei) sa o reprezinte la succesiunea mamei sale decedata anterior. Aceasta procura nu mai are nici o valoare, insa cine se va duce la succesiunea strabunicii alaturi de ceilalti 3 copii ai acesteia si in ce calitate ? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 22:02, 8 Februarie 2006
..la mostenirea strabunicii vor veni mostenitorii bunicii tale pentru a spune daca acceta sau daca renunta la mostenire in numele acesteia.....ei vin in calitate de mostenitori ai fiicei postdecedate....
Multumesc pentru raspuns ; si eu m-am gandit la fel, dar am probleme incercand sa-i conving si pe altii ca asa trebuie facut.
...Cel mai bine este sa mergeti la un notar si va spune acelasi lucru (la notariatul meu consultanta este gratuita)..........Unde a avut ultimul domiciliu persoana pentru care se dezbate mostenirea?
...parerea mea este ca mostenitorii bunicii dumneavoastra (tatal,respectiv unchii si matusile) nu mai au caderea sa-si exprime optiunea succesorala fata de mostenirea strabunicii deoarece bunica dvs. prin procura pe care a dat-o a acceptat mostenirea...optiunea lor se restringe doar la posibilitatea acceptarii sau repudierii mostenirii bunicii dumnevoastra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Se pot vinde drepturile succesorale fără succesiune? GEKO17 GEKO17 Buna ziua! Doresc sa va prezint urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la o speță destul de delicata: mama mea impreuna cu unchiul si ... (vezi toată discuția)