avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus sub influenta alcoolui,ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus sub influenta alcoolui,ce pot face?

am condus sub influenta alcoolului si am provocat un accident fara victime.Vreau sa stiu care sunt urmarile.Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
teopan, utilizator
La locul accidentului sa solicitat Politia,ce alcolemie ai avut,am avut o situatie identica
Buna seara,
Angajati-va avocat, recunoasteti fapta.
Pai, conf art. 336 C.P. puteti lua intre 1 si 5 ani de inchisoare.
Daca ati si accidentat atunci, functie de numarul de zile de ingrijiri medicale, se va judeca si o vatamare corporala din culpa conf 196 C.P. luati intre 3 luni si 1 an.
Se aplica prevederile lui 39 si 40 C.P. si vedeti cat stai inauntru pentru un pahar de alcool.
Angajati-va avocat obligatoriu!
A venit politia,mi a pus testul 0.81 alcool,am fost la spital mi a luat sange dupa la sectie si cam atat.
Acuma asteapt sa vad cand ma cheama la procuror.
Buna seara
Aveti de asteptat. Intai veti mai fi chemat la politie, declaratii, martori, etc.
Angajati-va avocat. nu riscati sa stati inauntru mai mult decat e cazul pentru ca nu stiti sa va aparati.
Inseamna ca in sange aveti peste 1,6. ENORM!
Oare pot scapa cu o amendă penală?

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcoolemie finalizat cu amenda administrativa babuinu babuinu salut. Am avut un dosar penal pt.conducere sub influenta alcoolului finalizat cu amenda administrativa. Pot conduce masina, sau trebuie sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate adiadrian24 adiadrian24 Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care am fost oprit de politie in stare de ebrietate cu o alcolemie mai mare de 0,50 in aerul ... (vezi toată discuția)
Am avut 0.42 in aerul expirat dragosh_boy20 dragosh_boy20 Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42. Si daca e de rau ce consecinte o sa suport? Mentionez ca nu am mai avut nici ... (vezi toată discuția)