avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa unul dintre parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa unul dintre parinti

Buna ziua.
Mama decedata in anul 2017.Tatal meu traieste si doreste sa imi cedeze cu c-v cumparare +certificat medico- legal avand in vedere varsta, ultima parte de teren extravilan a familiei.Mai am un frate cu care eu si tatal meu nu ne intelegemParintii mei in urma cu cativa ani mi-au cedat casa(care dealtfel a fost construita de mine in curtea dumnealor) tot cu c-v cu UZUFRUCT VIAGER si certificat medico legal plus o parte din terenul extravilan.A mai ramas ultima parte de teren extravilan dupa cum mentionam mai sus pe care la fel doreste sa mi-o lase tot mie acum dupa decesul mamei.Ne-ar avantaja inaintea acestui ultim document de v-c sa dezbatem SUCCESIUNEA dupa mama mai intai si apoi C-V cumparare (intre mine si tatal meu)sau C-V si apoi SUCCESIUNEA?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
gabitz2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabitz2011 , utilizator 17:44, 2 Ianuarie 2018
Nu ca v-ați avantaja..obligatoriu trebuie dezbătută succesiunea înaintea încheierii oricărui act.
Multumesc!Mai astept si alte opinii.
Așteptați. Dar nu e opinie, e un motiv legal.
Dacă terenul a fost dobândit de părinți ca bun comun, in momentul de fata, tatăl dvs nu are calitatea de unic proprietar pentru a transmite acel teren. Și evident, nu o poate face.
Succesibili sunteti tata, dvs si fratele.
Acum v-am inteles pe deplin.Va multumesc mult pentru raspuns.Voi tine cont de ceea ce mi-ati scris.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
gabitz2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ghe1955 ghe1955 -Buna ziua.As dori un raspuns la urmatoarea intrebare=tatal meu a decedat.mama traieste.cum pot trece toate proprietatile pe numele meu?eu sunt unic mostenitor ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)