avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie "speciala" la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie "speciala" la locul de munca

Buna ziua,

Sunt angajat al unei firme de mai multi ani pe un post de conducere. Administratorul firmei a anuntat toti angajatii atat prin mesaj electronic cat si in cadrul adunarii angajatilor faptul ca pozitia pe care doar eu lucrez a fost desfacuta. Intre timp am primit o informare pe cale electronica conform careia ar urma sa incep lucrul pe o noua pozitie cu efect imediat. Eu nu am acceptat noua pozitie si pana in momentul de fata (2 luni de la anunt) nu s-a operat nicio schimbare in contractul meu de munca. Singura modificare este aceea ca am fost impiedicat sa imi continui activitatea mea normala.

Desi nu am acceptat noua pozitie, administratorul mi-a transmis un program fix de lucru conform noii pozitii (care include si cand trebuie sa iau pauza de cafea), un nou birou (in cadrul aceleiasi locatii) si noi activitati (complet diferite fata de activitatea mea anterioara). Noul birou (unde sunt singur) nu dispune de incalzire motiv pentru care m-am mutat.

In baza notificarilor lui am primit 3 avertismente in aceeiasi zi, 2 pentru nerespectarea programului si 1 pentru mutare (desi anuntasem ca voi face acest lucru). Mentionez ca in ROI programul de lucru aplicabil tuturor angajatilor este unul flexibil eu prezentandu-ma in continuare la lucru in baza lui.
Tot in aceeiasi zi am primit si o decizie unilaterala de mutare a locului de munca in complet alta locatie de aceasta data (apartamentul inchiriat al firmei pentru vizite), acesta fiind inregistrat de curand ca punct de lucru. Aceasta decizie nu este motivata si nu are o durata mentionata in ea. Din punctul de vedere al pozitiei mele mi-ar fi imposibil sa imi desfasor activitatea (fiind singurul angajat la noua locatie).

Si da, desi ar fi probabil cea mai buna solutie, nu intentionez sa imi dau demisia (desi asta a fost cererea administratorului) cu atat mai putin cu cat se pare ca nu putem ajunge la un comun acord.

Nemaifiind in acest tip de situatie pana acum as dori sa aflu cum trebuie sa procedez.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:36, 15 Octombrie 2009
Multumesc pentru informatii. Avertismentele nu contin o sanctiune specifica. Am impresia ca s-a incercat sanctionarea prin mutarea temporara a locului de munca conform art 46 din CM. Acest lucru nu este totusi specificat nici in avertismente, nici in decizia de mutare a locului de munca.
Multumesc si pentru ideea cu medicina muncii. Ma voi interesa de continutul legii.

Este clar ca nu imi voi da demisia. Se putea ajunge la o intelegere daca exista putina deschidere pentru asta.
Avertismentul in sine e o snctiune disciplinara ...Prin urmare aveti grija cum va intelegeti ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate obliga sa semnez un act aditional de reducere a salariului daca sunt insarcinata? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Sunt insarcinata in 5 luni si un pic si seful meu, dupa ce a recurs la toate meschinariile posibile, a ajuns la o noua revelatie: sa-mi reduca ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul detasarii Sesmar Sesmar Buna ziua, va rog sa va exprimati o opinie juridica referitoare la legalitatea desfiintarii unui post de lucru in perioada detasarii, mutarea angajatului pe ... (vezi toată discuția)