Proces verbal comunicat prin mail, nu prin poștă, și permisul suspendat fără înștiințare. Cum îmi pot recupera permisul și cum pot plăti jumătate din amendă, cum aș fi avut dreptul ?
Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajuta-ti si sa ma indrumati in urmatoarea problema. Pe data de 15.08 primesc acasa o hartie de la politia rutiera harghita sa declar cine a condus in data de 14.06 autoturismul proprietate personala deoarece am fost filmat cu viteza de 107 km/h in localitate. Am declarat ca eu am condus. Pana in luna a 12 nu am mai primit nimic. In ziua de 10.12 am primit in posta o hartie prin care imi comunica ca am permisul suspendat de pe data de 01.12 pe o perioada de 90 si sa il predau la serviciul rutier ceea ce am si facut. Intre timp am dat testul 13 din 15, am fost declarat admis dar procesul verbal nu mi l-au comunicat oficial nici acuma. Am vorbit cu ei telefonic si mi-au zis ca o sa ii roage pe colegi de la Galati sa indeplineasca procedura de afisare ca ei l-au trimis prin posta si eu nu am vrut sa il primesc. Asa au zis ei. Eu l-am rugat sa imi trimita o copie pe mail ca sa il pot plati sa intru in posesia permisului fiind admis la 13 din 15. Ei mi l-au trimis pe mail. Este incheiat in data de 15.11.2017 desi eu am fost prins de radar pe data de 14.06.2017. Dar cand am vrut sa il plateac nu imi accepta in 48 de ore deoarece nu am data de pe plic si nici sa il contest deoarece se contesta in 15 zile de la primirea acestuia. Cum sa procedez?
Va multumesc frumos pentru informatii. Au fost foarte utile. Pana la urma a venit p.v., am platit jumatate in 48 de ore din amenda si azi am trimis prin posta cu confirmare de primire cererea de reducere a perioadei de suspendare cu documentele aferente in copie, proces verbal, dovada permis, dupa plic, dupa chitanta si dupa carte identitate iar maine trimit prin fax. Acum sa vad cat de repede se misca cei de la harghita sa pot lua permisul de la serviciul rutier. Cu stima si deosebita consideratie, ma inclin.
:-) .Pai cererea de ce ati trimis-o la IPJ Harghita, permisul dvs .e la Galati. Testu ll-ati dat tot la Galati. "Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului
poliţiei rutiere care îl are în evidenţă". Daca va retinea permisul in Hargita l-ar fi trimis dupa o perioada tot la Galati,acolo unde a fost emis.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art. 191. – (1) În situaţia în care contravenientul a săvârşit fapta pe raza de competenţă a
altui judeţ decât cel care îl are în evidenţă, permisul de conducere se păstrează la serviciul
poliţiei rutiere pe teritoriul căreia a fost constatată contravenţia, până când şeful serviciului
hotărăşte asupra sancţiunii contravenţionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la
data reţinerii, după care îl trimite serviciului poliţiei rutiere al judeţului care îl are în evidenţă.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în
evidenţă titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
Permisul l-am predat la Galati si este la Galati. In schimb contraventia a fost facuta in raza judetului Harghita. Am trimis tot la ei. Trimit si la Galati sa fiu sigur. Acim sa vad cat de repede imi raspund. Am trimis prin fax si prin posta cu confirmare de primire.
xlad
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă nu este semnat electronic cel primit prin email, nu se consideră LEGAL comunicat, decât dacă este semnat electronic în condițiile Legii 455/2001 (art. 7), dar și a Regulamentului (UE) a Parlamentului European și al Comisiei Europene 910/ 23 iunie 2014, intrat în vigoare la data de 1 iulie 2016 (deci obligatoriu chiar și pentru instanțele/ autoritățile din România).
Data comunicării CERTE este cea a comunicării electronice SEMNATE electronic (data la care confirmați D-VS. că ați primit emailul - spre deosebire de poștă unde se ia în considerare ștampila poștei, la comunicarea electronică se ia în considerare data CONFIRMĂRII ca dată de comunicare), SAU PLICUL e la poștă. În acest sens ori mergeți la Poliție să cereți procesul verbal pe hârtie, ori îl cereți prin poștă (și luați data ștampilei).
Deși ce am scris mai sus este LEGAL, nici poliția și nici instanțele nu respectă Legea așa că cel mai bine este să cereți cum am scris
procesul verbal pe hârtie.
ȘI o precizare: nici Legea 455/2001, nici Regulamentul UE 910/2014 nu consideră LEGALĂ o comunicare la care nu s-a atașat un certificat digital pentru că emailurile nu pot confirma cert SEMNĂTURA celui care a trimis un email (se pot trimite emailuri de pe orice adresă de email, tehnic, așa că ăsta este motivul pentru semnătura electronică).
Există și ceva RIL-uri la ÎCCJ cum că transmiterea unui email sau proces verbal NESEMNAT electronic este de ajuns, culmea unele au fost date CU ÎNCĂLCAREA Legii 455/2001, dar chiar și a Regulamentului UE 910/2014, și astfel ÎCCJ din ROmânia, chiar dacă își băga picioarele în legile interne, acum a ajuns să-și bage picioarele și în legislația comunitară (europeană) la vedere, și astfel neagă, prin propriile decizii, chiar apartenența României la EU.