avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita, catre cine se indreapta de drept?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita, catre cine se indreapta de drept?

Exexutarea silita in cazul unei instrainari a unui bun, catre cine se indreapta? Catre persoana sau catre bunul aflat in litigiu?
Mentionez ca este vorba despre "obligatia de a face".

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
nuzicacu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nuzicacu , utilizator 15:22, 28 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam complicat raspunsul. Datele prezentate sunt insuficiente si neclare!
Daca bunul se afla in litigiu, atunci cum puteti sa-l executati silit ???
Executarea silita se face numai in baza unui titlu executoriu, respectiv o sentinta definitiva. Deci litigiul nu mai exista, s-a terminat.

Nu ai cum sa executi silit un bun! ... Intotdeauna o persoana (fizica sau juridica ) se executa silit, prin punerea de poprire pe bunuri (mobile sau imobile) / patrimoniu.

„Obligatia de a face” este o notiune generica; depinde ce reprezinta in concret aceasta obligatie.
Aveti dreptate, scuze pentru insuficienta datelor si stangacia prezentarii situatiei dar am pus problema asa la modul general, deoarece cand intru in detalii, toti avocatii si executorii pe care i-am consultat, au mutit si s-au dat la fund intr-o tacere complice, dupa ce am platit cat au cerut dar fara rezultate concrete.
Exista o solidaritate nescrisa ca si in breasla medicilor sau a profesorilor, ca in momentul care apare o neregula din partea unuia, ceilalti o dau imediat la intors sau devin tacuti mormant, aplicand regula cozii de peste dar banul ramane dat si nici unul nu spune ia omule banul, ca nu pot sa-ti iau bani pe justificari imaginare.
Concret, subiectul este destul de vechi pe forum la pagina www.avocatnet.ro/forum/discu... .
Nu mai departe de 2 luni, am gasit doi avocati care pareau ca sunt dispusi sa rastoarne muntii si eu chiar am crezut dar cu rezervele de rigoare. Dupa prezentarea in mare a spetei, le-am pus la dispozitie toata documentatia, am platit pe chitanta in jur de 100 lei consultația, plus 400 pentru notare la cadastru in cartea funciara si alte cateva documente.
Toate bune si frumoase, povesti ca vor da peste cap notarul care a incheiat CVC, dar la un moment dat liniste...si am sunat, sa intreb cum stam cu documentatia deoarece le-am promis ca nu vreau sa presez dar nu era justificata tacerea brusca.
In final, au spus ca au intrebat pe cei mai batrani si acestia au spus ca nu au mai intalnit asa ceva dar ca ar merge recurgerea la o Ordonanta Presedintiala....si ar dura cam 6 luni si bani multi. Nimic despre justificarea banilor luati si cu buza umflata.


Asta e in mare povestea....este decizie definitiva, este investire, a fost in executare dar dupa doi ani de inactiune, executorul constata ca cel ce trebuie executat a vandut pe timpul procesului si a dat solutie de Impediment la executare, lucru pe care ei i l-am adus la cunostinta chiar in ziua incheierii contractului dar pe care l-a tratat cu indiferdnta timp de doi ani....sa nu spun ca a fost o inactiune cu buna stiinta.


In mod sigur cei in cauza sunt prezenti probabil pe aici pe forum si de aici neincrederea mea ca ar exista cineva care sa o spuna pe 'a dreapta.

Plecaciune si multam!

Pariu ca nu mai raspunde nimeni, la postarea asta?

P.S. Se pare ca am atins si aici punctul G al problemelor justitiabililor,0 cat si al celor indreptatiti sa tina sus, drapelul
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
nuzicacu, utilizator
Revin cu problema inca nelasata in paragina, de catre mine...dupa aproape jumatate de an de reveniri si insistente cu documente indubitabile la cadastru, am reusit "Notarea" in cartea funciara...acest lucru, confirma ca tranzactia nu a fost ortodoxa, la fel cum reese ca nici intabularea, de aici si marea retinere in a se admite cererea mea de "Notare".
Urmeaza sa vad cum a reusit notarul sa desfaca indiviziunea si sa o intabuleze cu mentiunea Contract de partaj voluntar...adica s-a partajat inclusiv partea mea individa dar fara ca eu sa fiu intrebat...sper ca elucidarea si a acestei probleme, sa nu mai dureze inca jumatate de an.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
nuzicacu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am antecontract de vanzare cumparare, pentru achizitionarea unui imobil; Imobilul in cauza este un teren +constructie terenul are cadastru ... (vezi toată discuția)
Tranzactionare teren arabil fara intabulare si cadastru vladela vladela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum pot sa cumpar un teren agricol, avand in vedere ca la sate, situatia juridica a majoritatii terenurilor este neclara, nu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul a doi moștenitori cu cote egale dintr-o casă și un teren când notarul spune că nu poate face și împărțirea, și darea în folosință? se merge în instanță? MContender MContender Salutare! Dacă există certificat de moștenitor de la notar pe 2 persoane care vor deține 1/2 din titlu de proprietate (pământ și casă) se poate face ... (vezi toată discuția)