avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Info Act Identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Info Act Identitate

Buna Ziua.
Eu trebuie sa depun actele la serviciul pentru buletine pentru un nou buletin dar nu pot astepta pana la data eliberarii deoarece sunt nevoit sa plec din tara in UK la servici si vreau sa aflu daca buletinul poate fi ridicat de altcineva(ex. Mama),cu o procura de la un notar autorizat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihailof , utilizator 23:19, 2 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"În situaţia cetăţenilor români care au domiciliul în România şi se află temporar în străinătate, eliberarea cărţii de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe bază de procură specială, autentificată la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din ţara în care se află solicitantul. În cuprinsul procurii trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost eliberată, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi/sau ridicarea actului de identitate."
(pct.1 - [ link extern ] )
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mihailof a scris:

vreau sa aflu daca buletinul poate fi ridicat de altcineva(ex. Mama),cu o procura de la un notar autorizat.

Da, mergeți la notar cu mama și împuterniciți-o să-l ridice.
ok.Va multumesc pt sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie pentru schimbare buletin Ancuta 79 Ancuta 79 Buna ziua ad avea o intrebare trebuie sa imi schimb buletinul ad vrea sa stiu daca fac procura la cineva sa mearga in locul meu acea procura se poate face la ... (vezi toată discuția)
Pasaport, buletin expirat miha1611 miha1611 Buna ziua ! Am o prietena care locuieste cu familia ei si mama in Spania si au pasapoartele expirate si buletinele se expira peste doua luni.Are doua fetite ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)