avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren in rate.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren in rate.

Buna ziua,
Cum pot vinde in rate in termen de 3 ani un teren extravilan fara a risca sa ajung la judecatorie/ executor daca persoana care cumpara nu mai plateste la un moment dat? Sa devina efectiva vanzarea doar dupa plata ultimei rate, altfel sa fie considerata
o forma de chirie pentru folosirea terenului pe care sa nu aiba voie sa construiasca pana la finalizarea vanzarii? Se poate pune in practica - legaliza cumva o astfel de tranzactie?
Multumesc!
Puteti vinde cu rezerva dreptului de proprietate in favoarea dvs.pana la plata ultimei rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de ipoteca legala pentru garantarea primirii integrale a pretului de vanzare SIulianD SIulianD Am incheiat un contract de v-c pt. un teren.Am acceptat plata in doua rate, una la semnarea contractului, iar a doua peste un an .Bineinteles sa fixat o ... (vezi toată discuția)
Ordin 3055/2009 apopei elena apopei elena La art.187(2) din ordinul 3055/2009 se prevede: in cadrul conturilor de furnizori si clienti, se grupeaza distinct datoriile si creantele rezultate din ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament in rate Osanca Osanca Buna ziua, vand un apartament si primesc avans suma de 1000euro, diferenta urmand sa mi se plateasca in rate egale lunar, pe o perioada de 5 ani.Pentru mine ... (vezi toată discuția)