avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua, a-si dori sa intreb daca in contractul meu individual de munca scrie un preaviz de 45 de zile lucratoare conform legii 53/2003 si ulterior am citit legea 53/2003 si acolo scrie ca preavizul nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru functi de executie, dupa ce am dat demisie mai trebuie sa ma duc la munca si in al 21 lea zi lucratoare. Stiu ca am fost pacalit la semnarea contractului, dar ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: zvrs , utilizator 08:20, 3 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cea de-a 21 zi de preaviz nu va mai duceti la munca.

Potrivit art.57 alin.4 C.mun, in situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Este corect /legal ca o persoana care este incadrata ca si specialist resurse umane in CIM sa aiba o perioada de preaviz in cazul demisiei de 45 de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! as avea nevoie de un sfat..am semnat un cim pentru ... Macovei Iulian Macovei Iulian Bună seara! As avea nevoie de un sfat..Am semnat un cim pentru o funcție de execuție, iar perioada de preaviz în caz de demisie este de 45 de zile ... (vezi toată discuția)
Este legal ca cineva sa aiba preaviz de 3 luni calendaristice? ... CristianaGh CristianaGh Este legal ca cineva sa aiba preaviz de 3 luni calendaristice? Mai exact situatia este următoarea: daca angajatul a primit act aditional in care scrie ca ... (vezi toată discuția)