Va rog un ajutor in urmatoarea problema: unchiul decedat, nu avea acte de proprietate pe casa (fiind cumparata cu chitanta de mana:() in schimb avea o adresa din partea primariei cum ca in registrul agricol figureaza cu casa si lot teren.
A platit impozit timp de 29 ani. Pentru a deschide succesiunea, cum pot sa demonstrez ca a fost proprietar? Deja la primarie cineva a "pus ochii' pe teren.
Va multumesc
ideea este urmatoarea : in acest termen de 6 luni , dvs . in calitate de unic succesor al unchiului dvs, trebuie sa mergeti la notariat in vederea acceptarii succesiunii .
daca nu acceptati succesiunea in termenul legal, puteti fi prezumat ca fiind strain de mostenire .
dupa aceasta acceptare, asa cum v-am spus, rezolvati problema actelor . ulterior , reveniti la acelasi notariat in vederea dezbaterii succesorale.
Tot ce v-am spus mai inainte va fi determinat de situatia (f.probabila si am crezut, subinteleasa, banuind ca ati fost deja la notar) in care notarul nu va accepta actele detunute pentru imobil, ca acte de proprietate valabile. In acest sens, ma gandeam la o actiune in constatarea dreptului proprietati (actiune necontencioasa, daca va fi admisa) sau la invocarea uzucapiunii chiar intr-o actiune contencioasa cu alti mostenitori pretendenti ai dreptului.
Va astept cu detalii dupa ce mergeti la notar.
Succes!
Impozit teren
laurentiuu
Am cumparat un teren dar fara acte, doar cu chitanta de mana ( proprietarul nu avea acte pe teren , acum a decedat, succesiunea nu este facuta).
Pot sa trec ... (vezi toată discuția)