avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

dupa decesul tatalui prin succesiune mama are jumate din casa si eu jumate fratele renuntand la tot acum mama are o varsta 80 ani vreau un sfat ce se poate face cl mai bine sa nu mai ajungem la succesiune mentionez fratele nu are pretentie multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:19, 3 Ianuarie 2018
Succesiunea este locul unde fratele poate renunta la dreptul sau de mostenire.
Mama va poate face un act din timpul vietii., pe jumatate din imobil. Fie un contract de donatie, fie un contract de intretinere.
Indiferent de forma de instrainare (donatie,vnazare-cumparare cu rezerva uzufructului,uzului ori abitatiei),fratele trebuie sa consimta la instrainare prin act autentic[Art.1.091(4)teza finala)NCC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de întreținere Prodeanu Prodeanu Bună seara.Eu am un contract de înteținere cu părinții mei.Aş vrea să ştiu dacă după moartea mamei mele, tata a decedat, frați mei mai au drept la ... (vezi toată discuția)
Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuly69 iuly69 Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)