Buna ziua
Am reziliat un contract pe care-l aveam cu un client, pentru neplata obligatiilor, printr-o notificare unilaterala de reziliere (confrom contract).
Acum clientul mi-a platit datoria si vrea sa continue contractul!!
Cum sa revin, se poate face un Act aditional, sau trebuie un nou contract?
Am intrebat un avocat care mi-a spus ca simplu fapt ca a platit inseamna continuarea contractului!
Multumesc
depinde de formularea clauzei privind rezilierea cuprinsa in contract. dac contractul contine un pact comisoriu de grad IV, atunci acesta a fost desfiintat si in aceasta situatie trbeuie sa incheiati cu clientul un act aditional prin care sa conveniti continuarea contractului si pe viitor sau un nou contract.
in orice alta situatie reziliere anu a operat intrucat este necesara o hotarare judecatoreasca, si prin urmare puteti continua derularea contractului si pe viitor fara sa mai incheiati vreun alt inscris. probabil ca avocatul pe care l-ati consultat a verificat contractul si a constatat ca nu exist apact comisoriu de grad IV, motiv pentru care v-a sfatuit sa continuati contractul fara alte formalitati.
Contractul contine pact de gr. IV.
Eu am propus un Act aditional cu articol unic prin care sunetm de acord cu continuarea in conditiile si termenii contractului initial.
Avocatul mi-a spus ca nu facem decat hartii, ca in cazul in care continua sa plateasca inseamna ca accepta continuarea contractului.
Multumesc
eu as face un act aditional, cum spuneati si dvs., in care sa precizati si faptul ca creditorul renunta la aplicarea pactului comisoriu de grad IV, dar numai pt aceasta unica ocazie, iar in orice alte cazuri de aplicare a pactului comisoriu creditorul va fi indreptatit sa faca aplicarea acestuia.
Pact comisoriu
imac
Buna ziua
Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)
Rezilier contract
simona35
Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)