avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie

Buna ziua, am si eu o nelamurire , eu m-am angajat incepand cu 07 aprilie 2017 si eu am data posibila in care o sa nasc pe 10 aprile 2018 , eu o sa pot beneficia de indemnizatie daca sa zicem ca nasc mai devreme de ex pe 6 aprilie? Sunt foarte stresata pe tema asta , va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 3 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti venituri realizate minim 12 luni in ultimele 24 de luni inaintea nasterii copilului. In orice zi a lunii aprilie veti naste, aveti dreptul la indemnizatie.
În situația în care nașterea copilului se produce înainte de termen, perioada eligibila pentru CCC se diminuează cu perioada cuprinsă între data nașterii copilului și data prezumată a nașterii, certificată de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O sa iau indemnizatie ? Ancutgabi Ancutgabi Buna ziua, am si eu o nelamurire , eu m-am angajat incepand cu 07 aprilie 2017 si eu am data posibila in care o sa nasc pe 10 aprile 2018 , eu o sa pot ... (vezi toată discuția)
Se poate lua indemnizația? Elena2623 Elena2623 Buna seara, sunt însărcinată în 32 de săptămâni și 4 zile..data probabila a nașterii fiind 24 octombrie,doctorul care urmărește sarcina a spus că ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)