avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna! Lucrez la o societate comerciala de distributie apa, iar incepand din luna asta se reorganizeaza(pentru eficientizare, zic ei cei noi din conducerea societatii), urmand sa concedieze 170 de lucratori. La nivel de societate nu este semnat de catre sindicatul din care facem parte CCM. Intrebare mea este daca putem fii concediati si daca da putem primii si salarii compensatorii?
Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
OK, si totusi poate angajatorul sa faca o concediere masiva fara ca sindicatul sa fii semnat noul CCM?
Da , poate sa faca ... este greseala sindicatului.
OK! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ArthurArad ArthurArad Buna seara. angajatorul meu m-a anuntat azi ca imi va desface contractul de munca.motivele lui sunt aiureli,faza e ca ne-am inteles ca sa desfaca pe parte ... (vezi toată discuția)
Concediere chiritarodica chiritarodica S-a inchis punctul de lucru unde lucram 6 persoane si toti am primit preaviz de concediere..De la firma ne-au spus ca e concediere individuala.Este adevarat ... (vezi toată discuția)
Obligativitate acordare salariu compensator adrianabresug adrianabresug pe data de 30 ian am incetat CIM al unui salariat cu art 65 alin 1 .va rog sa imi spuneti daca salariul compensator este obligatoriu ?In CCM la nivel de ... (vezi toată discuția)