avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Suntem 2 mostenitori a unui apartament, iar sora mea nu doreste sa vina la notar pentru a finaliza succesiunea. Intrebarea mea este: Ce pot face in aceasta situatie? sa ma adresez instantei? si ce costori sunt. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:49, 4 Ianuarie 2018
Dacă sora dvs nu vine la notar se va face o încheiere prin care notarul arată motivele pentru care succesiunea nu s-a putut dezbate la notar și veți fi nevoit să mergeți în instanța de judecată.
Va rog sa-mi spuneti cam ce costuri sunt si cine le suporta. Va multumesc mult!
Buna ziua,
Costurile sunt:
- 5% din valoarea bunului taxa de timbru
- cam 1500 lei onorariu expert
- alte cheltuieli cam 200 lei.
- onorariu avocat.
Le suportati initial dumneavoastra si prin sentinta, daca solicitati, se vor imparti.
Termen de judecata (fond si apel), in functie de incarcarea instantelor, 1,5 - 2 ani!
Costuri mai mari decat la notar,onorariu avocat,expertiza evaluare imobil 1000-1500 lei,taxa timbru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alin_Cosmin Alin_Cosmin 1.care sant pasii ce tr urmati pentru a deschide proces de succesiune dupa frate fara copii dar cu sotie in viata?2.cam ce costuri prevede un astfel de proces ... (vezi toată discuția)
Care sunt costurile unui partaj judiciar,și dacă în timpul ... Drăgan Vasile Drăgan Vasile Care sunt costurile unui partaj judiciar,și dacă în timpul căsătoriei sotia a primit un teren pe care am construit o locuință și o anexă, eu ne ... (vezi toată discuția)