avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariata insarcinata

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, salariata pleaca in concediu prenatal incepand cu luna februarie, eu ce trebuie sa modific in revisal, in cele 126 de zile -trebuie sa ii suspend contractul? Cine ii plateste salariul in acest timp, si daca ii platesc eu, salariul este integral?
Dar in saga , ce trebuie sa modific? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 4 Ianuarie 2018
In REVISAL nu trebuie sa operati nimic ... indemnizatia de maternitate o plateste angajatorul , dupa care o recupereaza de la Casa de Asigurari de Sanatate.
In tot acest timp, angajatul in maternitate ramane activ in revisal, adica si dupa terminarea postnatalului?
Doar in saga adaug concediu medical, perioada care este de 2 ani? in cei 2 ani el se afla si in declaratia 112, cu salarul complet?
Suspendarea c.i.m. pe durata concediului de maternitate (pre si postnatal) nu se opereaza in REVISAL.

Suspendarea c.i.m. se va face dupa ce se va depune cererea de acordare a CCC (art.51 lit.a C.mun.), suspendare care se va opera in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte prenatal evelina_lav evelina_lav Buna ziua.Eu sunt angajata cu 4 ore la firma mea. M-am angajat si mi-am platit contributiile la stat ca sa beneficiez de drepturile mamicilor.Ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim pt concediu de maternitate padicam padicam Buna ziua! Cum se procedeaza in cazul suspendarii cim pt concediu de maternitate? Cu ce data se suspenda? Am un caz si nu stiu ce sa fac. Data suspendarii ... (vezi toată discuția)