avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdut testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdut testament

In anul 2010 sora mea( necasatorita -fara copii) face un testament insa nu stim in favoarea carei persoane. In 14.04.2014 merge la notar si anuleaza acest testament si face un nou testament in favoarea unui nepot de sora insa el declara ca a rupt acest testament si nu are copie. Nu avem aceste testamente nici in original nici copii .
Cum putem intra in posesia acestor acte,ca sa putem deschide succesiunea?
Mentionez ca la data de 01.03.2013 din cauza unor probleme de sanatate de natura psihica cu care era in evidenta medicilor i se deschide un proces pentru punere sub interdicţie si la data de 12.03.2014 instanta numeşte în calitate de tutore un nepot pe care ea il accepta ,altul decat cel pentru care a facut testamentul in 14.04 2014 , cu apel în 30 de zile de la comunicare. Nu s-a facut apel insa nu s-a comunicat nici la notariat despre aceasta punere sub interdictie.
Care testament este bun? Banca de la care decedata a facut imprumut a trimis notificare deoarece nu s-au platit ratele de 1an.Multumim
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:21, 4 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul bun este ultimul testament.
Apelati la notarul unde veti deschide succesiunea pentru obtinerea unui duplicat al testamentului.
Un exemplar al actului se păstrează permanent în arhiva biroului notarial sau a camerei notarilor, astfel încât nu poate fi sustras, ascuns sau distrus de persoanele interesate, iar dacă a dispărut poate fi obţinut un duplicat sau poate fi reconstituit în condiţiile prevazute de lege
Faptul existenţei testamentului este asigurat prin înscrierea actului în Registrul naţional notarial de evidenţă a liberalităţilor (R.N.N.E.L).

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ultimul testament este cel valabil.
Puteti sa va interesati la Camera Notarilor Publici pentru o copie legalizată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indatoririlr unui tutore maria1956 maria1956 La data de 01.03.2013 se depune cerere pentru punerea sub interdicţie a surorii noastre si stabilirea unui tutore. In data 12.03.2014 instanta Admite ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de timp în care poți merge la notar cu un testament, există termen de prescriere? maria1956 maria1956 Sora mea a decedat in2016 avand sotul decedat si fara copii La data de 12.03.2014 din motive medicale, prin hot. emisa de Judecatorie este dispusa punerea sub ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu 2 testamente maria1956 maria1956 Matusa mea a decedat in iulie 2017 si a lasat pe numele meu testament La data cand a facut testamentul (2014) a anulat 1 testament facut in 2010 pe numele unui ... (vezi toată discuția)