avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima casa
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima casa

Din ciclul "Nu zii hop pana nu sari parleazul" sa va spun patania mea. Am contractat un credit prin programul prima casa. Intr-un fel sau altul am ajuns la fina, unde eu am semnat actul de vanzare cumpare, si vanzatorului i sa facut transferul bancar in lui. In momentul in care s-a facut transferul angajata bancii la pus sa faca o declaratie de mana in care sa stipuleze ca a primit suma de bani. Zis si facu, banii transferati. Pana aici toate bune si frumoase. A doua zi vanzatorul primeste un tel de la angajata bancii in care i se spune ca acea declaratie facuta de mana nu e buna si ca ar trebui sa se duca la notar sa faca o astfel de declaratie.
Am tot cautat printre documentele necesare pt prima casa si nu am gasit nici o referinta pe aceasta tema, si nici nu mai cunosc pe altii care sa fi terminat cu acest program, si dupa cateva gafe mai mari sau mai mici din partea angajatei acelei banci mi-am permis dreptul de a verifica de 2 ori ceea ce spune ea ca TREBUIE facut, si sincer sa fiu aceasta pozitie ma ajutat mult in vreo doua situatii.
In concluzie ..... imi puteti spune daca este normal, sau stiti ca asa se face intr-o asemea situatie?.... sau iar am fost trimis sa umblu dupa cai verzi pe pereti?
Va multumesc frumos si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Isacescu , Avocat 03:41, 19 Octombrie 2009
NU e adevarat,nu trebuie facuta nici o declaratie intrucat odata ce ambele parti au semnat contractul de vanzare-cumparare in fata notarului se considera ca vanzatorul a primit banii,plus ca exista dovada viramentului bancar,deci vanzatorul nu poate sa vina si sa pretinda ca nu a primit banii. E o prostie dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ::: plata alexandru08 alexandru08 Urmeaza sa cumpar un imobil insa vanzatorul nu doreste semnarea contractului pana cand nu are banii in cont. In acest caz, notarul ne-a propus urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera transfer bancar cataleata cataleata Buna ziua, doresc sa cumpar o garsoniera la care doresc sa fac tranzactie bancara. Cum este cel mai sigur ca in momentul cand vanzatorul a primit banii in ... (vezi toată discuția)