avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anunțat că sunt schimbat din functie, dupa care imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anunțat că sunt schimbat din functie, dupa care imi cere demisia.

In data de 04.01.2018, am semnat crezând că raman lucrător.comercial, Acuma nu ma mai vrea deloc, si vorbeste.foarte urat despre mine. Nu am fost sancționat, sau referat...nimic. Este vorba de o firma mare Rompetrol.
Cel mai recent răspuns: SchollerG , utilizator 08:45, 6 Ianuarie 2018
Ce ati semnat ?
Am semnat schimbarea funcției, conform art 41 legea 53/2003. Prin acordul părților, sperând să îmi pot pastra serviciul. Imediat a facut schimbarea de sef si a anunțat punerea în funcție a altui coleg. Mai pot contesta, pot cere concedierea sau sunt pradă lui si trebuie sa imi dau demisia?

De contestat, numai in instanta mai puteti solicita anularea actului aditional.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, multumesc. Cred ca am sa renunt la job.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. numele meu este costel și aș avea nevoie de cateva ... mihailacostel@41yahoo.com mihailacostel@41yahoo.com Bună ziua. Numele meu este Costel și aș avea nevoie de cateva lămuriri. Lucrez la o societate agricolă în funcția de mecanic (am calificare și diplomă ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are angajatul care este anuntat de angajator ca este concediat? Elena Tescaru Elena Tescaru Un angajat este anuntat de angajator ca este concediat. Si ii ofera doua posibilitati: ori pleaca de buna voie, ori asteapta concedierea colectiva de la ... (vezi toată discuția)
Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)