avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Numele meu este Costel și aș avea nevoie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Numele meu este Costel și aș avea nevoie de cateva ...

Bună ziua. Numele meu este Costel și aș avea nevoie de cateva lămuriri. Lucrez la o societate agricolă în funcția de mecanic (am calificare și diplomă în acest sens) dar de o perioada de timp șeful unității ma transferat la un alt loc de munca in functia de lăcătuș mecanic, funcție pentru care eu nu am nici-o calificare. Toate bune până acum și de peste un an lucrez pe această funcție, acum însă șeful vrea să i-mi reducă salariul prezentandu-mi în acest sens un act adițional la contractul individual de munca, contract cu care nu am fost de acord și pe care nu l-am semnat.
Acum șeful i-mi cere demisia.
Reducerea salariului zice ca e conform art.41 alin3 lit e.
Ce pot face în această situație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 9 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reducerea salariului se face cu acordul dvs.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunțat că sunt schimbat din functie, dupa care imi cere demisia. SchollerG SchollerG In data de 04.01.2018, am semnat crezând că raman lucrător.comercial, Acuma nu ma mai vrea deloc, si vorbeste.foarte urat despre mine. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Angajatorul iti cere demisia VasileSichitiu VasileSichitiu Buna ziua, dupa munca asidua la Arabesque, ca sef departament pal, am primit telefon pe 29.10.2019 de la directorul de departament, care mi-a spus ca d-lui nu ... (vezi toată discuția)
Demisie invocata Iulian toader Iulian toader Sefa regionala mi-a cerut demisia motivand ca nu m-am adaptat Lucrez de 1an si am tinut depozitul singur cat colegul a fost inconcediu 2 saptmani.Are dreptul ... (vezi toată discuția)