avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxe judiciare de timbru pt legalizare si investire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxe judiciare de timbru pt legalizare si investire

Buna ziua,

In urma modificarii legislatiei taxelor de timbru acestea se achita catre bugetul local al domiciliului debitorului.

Am urmatoarea speta: Creditorul avea sediul in raza Judecatoriei Sector 1, actiune e admisa, avem sentinta favorabila, creditorul isi schimba sediul in Arges si debitorul e din Botosani.

Unde achit taxele de timbru? Catre cine?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 14:56, 15 Octombrie 2009
sectorul 1
Chiar daca acum avem sediul in Arges?
sentinat se investeste de insatnta care a pronuntat-o. daca sentinta e pronuntata de Judecatoria sector 1 taxa de timbru pt. legalizare si investire se va achita in contul acestei judecatorii. nu importa nici sediul creditoarei, nici al debitoarei, nici daca si-au mutat sediile.
in acest caz, va raportati numai la instanta care a pronuntat hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vali_ned vali_ned va rog ajutati-ma. Am avut un proces pe somatie de plata cu o alta firma catre care am datorii. Creditoarea a castigat somatia de plata,s-a dat sentinta ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata manuelle manuelle Dupa obtinerea emiterii de catre instanta a somatiei de plata catre debitorul meu, in baza OUG nr. 5 /2001 ce trebuie sa fac eu, in calitate de creditor? Va ... (vezi toată discuția)
Executare silita vali_ned vali_ned va rog ajutati-ma. Am avut un proces pe somatie de plata cu o alta firma catre care am datorii. Creditoarea a castigat somatia de plata,s-a dat sentinta ... (vezi toată discuția)