avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE URMAS+PENSIE AGRICULTOR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE URMAS+PENSIE AGRICULTOR

Mama mea primeste pensie de urmas-din sistemul public si
pensie proprie de agricultor.Este legal ,ca nu prea am chef sa fie recuperate eventuale drepturi necuvenite de la mine ? (Sa fie sanatoasa)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:29, 14 Octombrie 2009
Nu, si pensia pentru agricultori este, din 01.04.2001, pensie echivalata celor din sistemul public. Or, in sistemul public nimeni nu poate fi beneficiarul a doua categorii de pensie.

Art. 180 - Legea nr. 19/2000
"La data intrarii in vigoare a prezentei legi, (....) pensiile de asigurari sociale pentru agricultori, stabilite pe baza legislatiei anterioare (...) devin pensii in intelesul prezentei legi."

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit constituit din pensie cap (beneficiar de doua pensii din sistemul public) mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am o nelamurire, si totodata o intrebare pentru dvs. Problema se pune in felul urmator: bunicul a lucrat pe timpul lui Ceausescu atat la CAP cat si ... (vezi toată discuția)
O persoana poate beneficia si de pensie de urmas si de pensie de agricultor? orsanu2@yahoo orsanu2@yahoo in data de 10.04.2002 soacra mea a primit pensia de urmas[inainte avea pensia de agricultor],dar a trebuit sa renunte la pensia de cap.A lucrat 14 ani la cap ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas a mamei stelutaracu stelutaracu Tatal meu a decedat in anul 2006 (el a beneficiat de pensie din cadrul asigurarilor de stat si pensie de veteran de razboi). In urma acestui eveniment , mama ... (vezi toată discuția)