avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere minor

Buna seara! Am introdus cererea de divorț in data de 27.11.2016 și am finalizat procesul in data de 3.01.2018- hotărâre definitivă. Tatăl minorei tb să plătească pensia de întreținere și pt. aceasta perioada așa cum este specificat in hotărâre. Cine și cum va stabili suma ( el are minimum pe economie care tot s a modificat în aceasta perioada) pe care tb. sa o dea minorei strict pentru aceasta perioada? Sau așa cum zice el să-l înțeleg că nu-i are pe toți...sau daca se supără îmi dă câte 50 ron pe luna. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Diana335, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana335 , utilizator 17:00, 8 Ianuarie 2018
Mulțumesc mult. Numai bine tuturor!
Daca nu plateste 3 luni la rand se piate face plangere pentru abandon .
La executor se poate cere suma pe care o considerati, faceti un calcul e simplu din 1 dec 2016 cat a fost minimul pe economie parca 770 ron cat inseamna 25% din 770, apoi vedeti cate luni, apoi din iunie iulie a crescutla 850 parca di apoi din 1 sept 1163 parca.faceti calcul adunati fiecare luna ,scadeti ce a achitat pana acum si cereti la executor suma finala sa faca incuvintare pe suma ramasa 6000-7000 ron sau cat iese.
Executorul ii va opri 25% din salariu plus 25% pensia deci maxim 50%.
Executorul poate executa bunurile daca suma totatal este peste 10.000 ron.
Daca a adus adeverinta, ar trebui sa scrie in hotarare cum are de platit.
Hotararea e executorie, si cum nu are termen de gratie, el e deja in intarziere, asa ca notificati-l prin executor si incepeti procedura de executare, ex poate calcula in baza hotararii, cat aveti de recuperat.
Mergeti la un executor competent teritorial si vedeti care e suma ce trebuie sa o avansati pt cheltuieli.
Mulțumesc mult pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensie de intretinere minor la venitul minim pe economie kyrakyra_65 kyrakyra_65 Prin sentinta fostul sot a fost obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 20%din venitul net realizat. Incepand cu anul 2009 acesta a incetat sa ... (vezi toată discuția)