Buna seara! Am introdus cererea de divorț in data de 27.11.2016 și am finalizat procesul in data de 3.01.2018- hotărâre definitivă. Tatăl minorei tb să plătească pensia de întreținere și pt. aceasta perioada așa cum este specificat in hotărâre. Cine și cum va stabili suma ( el are minimum pe economie care tot s a modificat în aceasta perioada) pe care tb. sa o dea minorei strict pentru aceasta perioada? Sau așa cum zice el să-l înțeleg că nu-i are pe toți...sau daca se supără îmi dă câte 50 ron pe luna. Mulțumesc!
Daca nu plateste 3 luni la rand se piate face plangere pentru abandon .
La executor se poate cere suma pe care o considerati, faceti un calcul e simplu din 1 dec 2016 cat a fost minimul pe economie parca 770 ron cat inseamna 25% din 770, apoi vedeti cate luni, apoi din iunie iulie a crescutla 850 parca di apoi din 1 sept 1163 parca.faceti calcul adunati fiecare luna ,scadeti ce a achitat pana acum si cereti la executor suma finala sa faca incuvintare pe suma ramasa 6000-7000 ron sau cat iese.
Executorul ii va opri 25% din salariu plus 25% pensia deci maxim 50%.
Executorul poate executa bunurile daca suma totatal este peste 10.000 ron.
Daca a adus adeverinta, ar trebui sa scrie in hotarare cum are de platit.
Hotararea e executorie, si cum nu are termen de gratie, el e deja in intarziere, asa ca notificati-l prin executor si incepeti procedura de executare, ex poate calcula in baza hotararii, cat aveti de recuperat.
Mergeti la un executor competent teritorial si vedeti care e suma ce trebuie sa o avansati pt cheltuieli.