avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

auto

este obligatoriu certificatul de autenticitate daca masina este din acelasi judet
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:25, 8 Ianuarie 2018
daca este inmatriculata in Romania, nu mai trebuie sa ajungeti la RAR.
Conform noilor reglementari legale, cuprinse in Ordonanta de urgenta nr. 41/ 2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, dovada certificarii autenticitatii unui vehicul de catre Registrul Auto Roman se face de catre solicitantii unei operatiuni de inmatriculare pentru un vehicul rutier utilizat, dobandit din alt stat.
Pentru masinile second-hand, care sunt deja inmatriculate in Romania si pentru care se efectueaza un transfer de proprietate, Serviciul de Inmatriculari nu mai solicita, la dosarul de inmatriculare, certificatul de autenticitate de la RAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere auto papiu papiu Buna ziua. Pt. transcriere auto mai e nevoie de certificat de autenticitate al vehiculului emis de RAR? Unii spun ca da ,altii spun ca ... (vezi toată discuția)
Certificat autenticitate rar nmele nmele Buna ziua! Daca ma prezint la RAR pentru eliberarea certificatului de autenticitate cu stopurile sparte (ambele sunt sparte pe la lateral, din spate nu se vede ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina deja inmatriculata in strainatate - tva Arianrod Arianrod Buna ziua, In urma cu 6 ani, sotul meu (cetatean italian) a achizitionat in Italia o masina second-hand. In Italia nu este eliberata o factura, ci un ... (vezi toată discuția)