avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Soțul meu a fost internat după un accident rutier, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Soțul meu a fost internat după un accident rutier, el fiind pasager. De ce i se cer cheltuielile de spitalizare?

Bună seara ! Soțul meu , in urma cu 1 an si 8 luni a , avut accident un rutier. A fost dus la spital si operat la femur (tija medulara) , mana rupa fiind bagata in gips , cusut la cap si gat si alte lovituri . La 2 săptămâni dupa externare am primit un plic acasa ca avem de plata 3000 lei , spitalizarea. Menționez ca el lucrează cu carte de muncă si nevinovat in ceea ce priveste accidentul (a fost pasager dreapta) . Faza este ca acum o saptamana a primit citatie acasă de la tribunal ca este dat in judecată de spital pentru neplata spitalizarii. A mai trecut cineva printr-o situație asemanatoare? (Există documente la poliție din care rezulta ca este nevinovat )Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flori92 , utilizator 16:09, 14 Februarie 2018
Ce au reprezentat cei 47000 lei primiti despagubire de la asiguratorul RCA?
Parerea mea este ca nu veti mai primi nimic de la asigurator, in acea suma primita au intrat si cheltuielile de spitalizare.
Pana sa ajungeti in instanta cu spitalul si sa pierdeti fiind obligati sa platiti si cheltuieli de judecata mai bine clarificati cu asiguratorul ce au reprezentat cei 47 mii lei. Nu primiti despagubiri la fiecare proces, in procesul penal se acorda si despagubirile, nu trebuie deschis proces penal si proces civil ptr obtinerea de despagubiri. In penal ce vreti sa obtineti si in civil ce vreti sa obtineti?
In ce calitate se afla sotul pe scaunul din dreapta, era prieten sau cole de serviciucu soferul? Vreti sa fie condamnat soferul la inchisoare? Oricum va fi condamnat deoarece victima a fost grav ranita si celai probabil i-a fost pusa viata in pericol.





Spitalul la dat pe soț in judecată pentru neplata spitalizarii. Nu am spus ca am vrea sa mai obținem bani de la asigurator , vroiam sa stiu sigur daca trebuie sa achite soțul personal acea suma , pentru ca nouă ne-au spus mai multe persoane in spital si la poliție ca nu trebuie sa achite el acea sumă. Mi se pare ceva normal sa plătească penal pentru ce s-a întâmplat, el plângea de masina si permis cand sotul era pe un pat de spital si i se spunea ca este posibil sa i se amputeze piciorul. L-a luat la "ocazie" cum se zice. Erau consateni dar nu aveau treabă unul cu celălalt, in acea zi el la rugat pe soț sa meargă împreună la Slatina (acolo avea soțul treaba si a zis ca si el are ceva de rezolvat si il asteapta sa mearga împreună si la întoarcere )
Nu cred ca avem vreo sansa ca sa vorbim noi direct cu asiguratorul , masina era inmatriculata pe Bulgaria
Din câte stim noi, banii aceia au fost pentru zilele de îngrijiri medicale (110) , banii ce ia pierdut el de la locul de muncă (bonuri si preme de producție in valoare de 3000lei) , bonurile ce le-am avut de la injecții , pansamente, creme, carje si alte lucruri ce am cumparat din farmacii, nu mai retin daca am avut la dosar si acel plic cu spitalizarea de plată. As putea merge sa pun banii in contul spitalului si sa se renunțe la proces? Sau trebuie sa mergem la proces si apoi sa plătim? Avem atâtea probleme de la acel accident, si chiar nu ne mai dorim sa ne judecăm cu spitalul. Sotul in luna mai trebuie sa meargă sa se opereze pentru a scoate tija din picior, apoi urmează sa il opereze de menisc la genunchi si de ligamente rupte. Acum merge cu un dispozitiv special ce il pune de la genunchi pana sus la femur, altfel nu poate.
Faptul ca soferul l-ar fi rugat pe sotul dvs sa mearga impreuna intr-un anumit loc nu are nicio relevanta, soferul va raspunde penal daca se face vinovat de producerea accidentului indiferent ca vreti sau nu vreti dvs. deoarece victima sau victimele (se intelege din relatare ca au mai primit si alte persoane despagubiri) au avut peste 90 de zile de ingirjire medicala.
De asemenea nu are nicio relevanta unde este asigurata masina, se poate spune intr-un fel ca ati avut "noroc" ca asiguratorul masinii a platit, in multe cazuri masinile inmatriculate in BG nu au asigurare sau este falsificata. Pana la urma soferul a vrut sa faca o fapta buna luandu-l pe sot "la ocazie" dar a iesit prost pentru ambii, nu spuneti daca l-a si platit pentru cursa.
Daca banii au fost pentru ingrijiri medicale atunci este clar ca nu veti mai primi nimic de la asigurator, in suma primita intra inclusiv cheltuielile de spitalizare, dvs ar trebui sa va duceti la spital si sa achitati plata spitalizarii. Este posibil ca avocatul dvs sa nu fi negociat suficient de clar cu asiguratorul cheltuielile pentru ingrijiri medicale. Ar fi bine sa discutati si cu avocatul ce acopera despagubirile primite pana in prezent. Asiguratorul bulgar are un asigurator roman prin intermediul caruia ati fost despagubiti, cereti clarificari firmei care v-a ajutat,dvs trebuie sa stiti mai bine de la cine ati primit cei 47000 lei, o suma destul de consistenta adica vreo 10000 Euro. In suma respectiva sunt cuprinse si cheltuielile viitoare pentru ingrijire medicala.
Nu este posibil ca un asigurator sa fie dat in judecata pe tot timpul vietii victimei pentru ca i se tot inrautateste starea medicala, ca se mai opereaza dupa 10 ani de la accident sau ca moare, asiguratorul plateste o data si gata.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier, obligata sa plateasca spitalizarea desi este asigurata geolivbv geolivbv Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Anul trecut, in luna august, am avut un accident auto. Pe scurt: un sofer baut a taiat o curba si a intrat in masina ... (vezi toată discuția)