avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie suspendare CIM

Buna ziua!
Spune-ti-mi si mie, va rog, cum tb sa sune decizia de suspendare a CIM in cazul in care salariatul vrea doar o zi de concediu fara plata?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 17:07, 15 Octombrie 2009
Am inteles. Multumesc frumos. M-ati scutit de niste acte in plus. :)
Si mai am o situatie in care angajatul a cerut concediu fara plata de pe 15 sept pana pe 15 oct.
Dar in ziua de 15 oct, cand trebuia sa se prezinte la munca, am aflat ca nu va mai veni deloc. In acest caz, ii fac incetarea suspendarii cu 15 oct si apoi incetarea CIM cu data de 16 oct?
Va multumesc frumos!
De ce sa-i faceti suspendare incepand cu 15 oct?
I-ati facut decizie de suspendare ptr concediu fara plata???

Daca nu mai vine la serviciu va trebui fie sa luati legatura cu el si sa-i spuneti sa-si faca cerere de incetare cu acordul partilor incepand cu data d e16.10.
Este mai simplu ptr toata lumea. Altfel va trebui sa incepeti procedura de sanctionare disciplinara care dureaza. Si consuma si multa energie si hartie!
In ambele cazuri va trebuie cerere de concediu fara plata scrisa de angajati si aprobata de angajator. La inchiderea cartilor de munca duceti si copii de pe aceste cereri la ITM.

Nu ati specificat cum inceteaza CIM in cel de-al doilea caz. Daca este cu acordul partilor, angajatul trebuie sa faca cerere de incetare a contractului de munca incepand cu data de 15.10.09., si sa o anulati pe cea de fara plata (nu trebuie sa faceti "incetarea suspendarii" pentru ca nu trebuia suspendat CIM decat prin cererea lui de fara plata).
In ambele cazuri, angajatii au facut cereri pt concedii fara plata. Trebuia doar sa duc copii dupa aceste cereri la ITM?
Sa inteleg ca atunci cand un angajat vrea concediu fara plata, nu se suspenda CIM pe acea perioada?
Off...cineva m-a indrumat asa...sa fac decizie de suspendare pt concediile fara plata.

Alte discuții în legătură

Incetare cfs neon butterflies neon butterflies DACA UN MUNCITOR A INTRAT IN CFS CU ART 54 CM INCEPAND CU 18 08 ANUL CURENT SI O VENIT PE SANTIER DE LA DATA DE 01 OCT DAR NU A ANUNTAT PE NIMENI CE TREBUIE ... (vezi toată discuția)
Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)