avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE

Procentul de 80% recunoastere in instanta a grupei aII a de munca are vre-o influenta asupra calcularii pensiei ? Daca ar fi fost mai mare procentul ar fi influentat pozitiv acest calcul?
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 23:56, 12 Ianuarie 2018
Binenteles ca are, iar procentul de 100/% este normal sa influenteze pozitiv calculul.
Multumesc frumos pentru raspuns, problema este cum si cat influenteaza calculul pensiei, caci daca diferentele sunt semnificative fata de procentul de 100% atunci mai am timp sa fac recurs.
Pai acum m-ati bagat pe mine in clinci. Din context am inteles ca ati lucrat in grupa a II-a in procent de 80/%. Exista si asa ceva. Dvs. la ce va referiti ? Instanta v-a recunoscut grupa a II-a doar in proportie de 80/% ? Banuiesc ca nu la asta va referiti ! Nu am mai auzit asa ceva ! Nu inteleg. Instanta a apreciat ca locul de munca in care ati lucrat se incadreaza in grupa a II-a de munca in procent de 80/% ? Numai un expert in dreptul muncii poate aprecia acest lucru, nu un judecator ! Pentru vreţi sa faceţi recurs ? Fiti mai explicit sau furnizati mai multe amanunte, pentru ca nu reise nimic clar din problema Dvs.
Si eu sunt derutata, nu stiu ce sa cred, instanta a stabilit ca ""beneficiez de grupa II de munca in procent de 80% pentru activitatea desfasurata ca medic veterinar intr-un combinat de crestere in sistem industrial a porcilor"" , combinat care s-a desfintat acum 17 ani si nu mai exista nici macar arhiva . Nici eu nu inteleg de ce au apreciat ca mi-am desfasurat activitatea in acest procent, caci eu imi desfasuram activitatea efectiv pe ferma conform orelor de program asa cum de altfel a declarat si martorul , fost coleg de serviciu, care a fost interogat mai ceva decat la politie. Lui i-a fost recunoscuta activitatea in procent de 90% iar altui coleg ing. zootehnist aflat in aceeasi situatie , i-a fost recunoscut un procent de 70%.( judecatoria Slobozia). Procesul meu s-a derulat la tribunalul Bucuresti. Mai am 6 ani pana la pensionare dar am considerat ca trebuie sa fac acest lucru din timp , in cartea de munca nefiind inscrisuri care sa ateste grupa II.
Multumesc
Acesta problema este generalizata pe tara in toate domeniile, nu numai al Dvs. Cred ca ati mai auzit de faptul ca doi angajati, in acelaşi loc de munca, in aceleasi condiţii, au primit pensii diferite. Este si cazul Dvs. Un coleg a fost categorisit sub Dvs, altul peste. Intr-adevar suntem la mana instantelor. Este un haos total in toata tara. Mai grav este faptul ca acest haos, cred ca nu se va sfarsi. Faptul ca va interesati de pe acum de viitoarea pensie este un lucru foarte bun. Adica atunci cand veti depune dosarul pentru pensie si vi se va fixa un cuantum, sa nu mai pierdeti ani pentru a-l mari. O arhiva nu poate intra in pamant, daca nu au existat cazuri fortuite (incendiu, inundatii, etc…). Sunt firme care s-au infiintat in acest scop, au preluat arhive de la mai multe societati, si contra cost, cine are nevoie, elibereaza astfel de acte. Asta ramane problema Dvs., sa va interesati, sa intrebati. In prezent singurul lucru care il mai puteti face, este sa il rugati pe acel coleg care a obtinut in instanta 90% (mai mult ca Dvs.), sa va dea o copie dupa hotararea respectivei instanţe, sa o folostiti ca speta, in intentarea unui proces tot in instanta, in spereanta ca veti mai castiga si Dvs. inca 10/%. Nu este ceva sigur. Totul este relativ dar merita incercat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
procesomanul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie prin adaugare grupa de munca 05Vali63 05Vali63 Tatal meu a iesit la pensie in 1986. Acuim am descoperit ca activitatea desfasurata timp de peste 20 ani (1960 - 1986) - Director Statiune Mecanizare a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grupa i de munca sau nu ioan abraham ioan abraham Ma numesc Abraham Ioan si am muncit si in grupa I de munca la Nitramonia Fagaras (de unde am obtinut adeverinta aferenta ) si apoi la Carbosin Copsa Mica,unde ... (vezi toată discuția)
Neacordare grupa i de munca Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Buna ziua. Am lucrat ca ajutor mecanic locomotiva , la Combinatul chimic Giurgiu. Combinatul chimic Giurgiu a fost inchis.Lichidatorul nu imi acorda ... (vezi toată discuția)